Arthur Rowley er død

Liverpoolfc.com melder at tidligere Liverpool-spiller Arthur Rowley har gått bort i en alder av 80 år.

Arthur Rowley ble født i Fazakerley i 1933. Han spilte i posisjonen indre venstre og fikk 11 kamper for Liverpools førstelag i 1952/53-sesongen. Han sluttet seg til de røde i mai 1951 etter å ha blitt oppdaget da han spilte amatørfotball for Florence Melly Boys Club.

Rowley var et fremtredende medlem av Liverpools reservelag i de fire årene han var i klubben. Han spilte 77 kamper og scoret 15 mål i Central League.

Hans førstelagsdebut kom i sesongåpningen i august 1952 da han var på samme lag som Bob Paisley og Billy Liddell i 1-1-kampen borte mot Preston. I oppgjøret reddet for øvrig Charlie Ashcroft straffe fra Tom Finney.

Med draktnummer 10 figurerte Rowley i de første åtte kampene den sesongen. Selv om han ikke tegnet seg på scoringslista, var han med å hjelpe Liverpool til topps på tabellen med fem seirer på rad. Han fikk bare ytterligere tre kamper for førstelaget. Hans siste kamp var et 1-3-tap mot Manchester United i april 1953. De røde unngikk nedrykk med seier i ligaavslutningen.

Rowley gikk til Wrexham for £1600 året etter. Der scoret han ni mål på 62 kamper i løpet av tre sesonger. Senere spilte han for Crewe Alexandra. Han la opp i 1965 etter opphold i nonleague-klubbene Burscough og Chorley.

Rowley bodde i Aintree frem til han døde i forrige uke etter kort tids sykdom.