Barcelona innfrir utkjøpsklausulen

Barcelona har sagt seg villige til å innfri utkjøpsklausulen i Luis Suarez sin kontrakt. Dermed virker det rimelig sikkert at uruguayaneren er tapt for Liverpool.

Forhandlinger mellom klubbene startet i London på onsdag, og det har vært stor fremgang i samtalene, melder Liverpool Echo.

Journalist James Pearce slår fast at Luis Suarez nå er i ferd med å forlate Liverpool FC, etter at Barcelona sa seg villige til å innfri utkjøpsklausulen på rundt £75M.

Betalingsstrukturen er noe klubbene fortsatt må bli enige om, men Echo forstår det slik at overgangen kan bli fullført allerede i neste uke.

Ian Ayre skal ha informert katalanerne om at uruguayaneren ikke kom til å få forlate Liverpool uten at utkjøpsklausulen ble innfridd. Barcelona-lederne innså raskt at Liverpool ikke kom til å bøye av på det kravet, og lovte å betale prisforlangende.

En overgangssum på rundt £75M vil knuse Liverpools tidligere salgsrekord, £50M for Fernando Torres da spanjolen ble solgt til Chelsea i januar 2011.

Rapporter fra Spania tyder på at Suarez allerede har blitt enig med Barcelona om sine personlige betingelser og takket ja til en femårskontrakt.

Liverpool vil akseptere Alexis Sanchez pluss rundt £45M som betaling for Suarez, men Echo mener at alt tyder på at betalingen kun blir i penger. Chileneren ønsker ikke å forlate Barcelona, og vurderer fortsatt sine muligheter. Hans representanter har snakket både med Liverpool og Arsenal, og også andre klubber.