Brendan: – Vi er tilbake

Liverpool-boss Brendan Rodgers ser tegn til at laget hans finner tilbake til fjorårsformen.

– Prestasjonsnivået er nøkkelen for meg. Det er en god indikator på hvordan man gjør det, og denne uka har man kunnet se tegn til forbedret selvtillit på treningsfeltet, sa Liverpool-treneren på dagens pressekonferanse foran Boxing Day-kampen mot Burnley, ifølge klubbens offisielle hjemmeside.

Les også: Sakho tror på topp fire

Offensivt har de røde sett friske ut de siste ukene. Selv om det ble 0-3-tap for Manchester United på Old Trafford for ti dager siden, var det tegn til synlig forbedring i angrepsspillet. Den gode offensive trenden fortsatte med 3-1-seier mot Bornemouth i Ligacup-kvartfinalen og 2-2-kampen mot Arsenal i Premier League på søndag. Det gir Rodgers grobunn for optimisme.

– Man spiller ikke bra uten selvtillit. Vi er på vårt beste når vi spiller aggressivt og presser høyt. Det er nøkkelen, og spillerne er i ferd med å tilpasse seg. Prestasjonene kommer til å bli enda bedre fremover.

Les også: Rodgers gir ikke opp Mignolet

1-3-nederlaget for Crystal Palace i november tvang Rodgers til å gjøre taktiske grep for å snøre igjen bakover på banen. I de neste kampene fikk Liverpool-fansen se et mer pragmatisk rødt lag, men den siste drøye uka har manager Rodgers vendt tilbake til sitt opprinnelige system.

– I tiden etter Palace-kampen trengte vi resultater, så vi måtte bli mer solide. Men jeg visste hele tiden at det ikke var veien å gå for å få resultater på lang sikt. Det ville i hvert fall ikke brakt oss til nesten å vinne seriegullet forrige sesong. Derfor måtte vi igjen finne tilbake til tempoet og intensiteten i spillet vårt. Det er avgjørende for hvordan vi jobber, avslutter Rodgers, ifølge klubbens nettsted.