Europaliga-vinneren til Champions League

De røde havnet i Europaligaens sekstendelsfinale etter tredjeplassen i Champions League-gruppespillet. Dermed har Liverpool to muligheter til å nå det gjeveste selskapet også neste år.

I mai 2013 bestemte Det europeiske fotballforbundet (UEFA) seg for gi Europaliga-lagene en ekstra stor gulrot inn mot inneværende sesong: Klubben som vinner turneringen, får en Champions League-billett til neste høst.

Det betyr at det fra og med neste sesong kan bli fem lag fra ett land med i Champions League-gruppespillet. I dag er maksgrensen fire. Selv om Liverpool ikke får en topp-fire-plassering i ligaen ved sesongslutt, kan de altså spille i Europas gjeveste klubbturnering dersom de skulle gå hele veien i Europaligaen til våren.

• Les også: Useedet inn i Europa League

– Vi ønsket å gi klubbene enda en premie, slik at alle sammen spiller med et stort ønske om å vinne turneringen. Ved å garantere en plass i Champions League til vinnerne, er vi overbeviste om at Europaligaen vil øke interessen for klubber og deres supportere, sa UEFA-president Michel Platini da dette ble offentliggjort.

En plass i Champions League neste år gir også solide inntekter: Hvis Liverpool vinner Europaligaen, tjener laget 5,5 millioner pund, og de er garantert ytterligere 40 millioner pund på grunn av BT Sports nye TV-avtale.

Da Liverpool endte opp som nummer to i Premier League forrige sesong, var det første gang rødtrøyene var blant de fire beste lagene på fem år. Laget ligger i dag på niendeplass, med seks poeng opp til fjerdeplassen.