Forklarer kritikk av Sterling-agent

Jamie Carragher ville ha sparket sin agent, om han hadde opptrådt på samme måte som Raheem Sterlings agent har gjort de siste dagene, ved å fore talboidpressen med historier før viktige kamper.

- Det har vært en vanskelig uke for Liverpool. De slapp inn et utligningsmål på overtid i Merseyside-derbyet, og tapte deretter for Basel i Champions League. Etter tapet på St Jakob Park har både spillere og Brendan Rodgers måttet tåle kritikk, og det har også Liverpools aktivitet på transfermarkedet i sommer. Midt oppe i alt dette negative er det et lyspunkt; Raheem Sterling, skriver Carragher i sin spalte i Daily Mail.

- Så på fredag, når jeg leste baksiden av denne avisen, ble jeg forbannet. Overskriften var «Kop kjemper for å beholde Sterling». Det var ikke hva klubben trengte foran en kamp av stor betydning for Liverpool.

- Man må ikke undervurdere hvor viktig kampen mot West Bromwich er. Dersom Liverpool ikke vinner denne, vil landskampavbrekket bli et mareritt, og stemningen vil bli enda dårligere.

- Før jeg sier noe mer, vil jeg si at jeg ikke har noe i mot at en journalist lager en sak. Jeg har heller ikke problemer med at en agent prøver å få en best mulig avtale for sin klient. I begge tilfeller gjør de bare jobben sin. Grunnen til at jeg ble forbannet er timingen av denne saken.

- Den som lot det skinne igjennom at Sterling ikke har det travelt med å skrive under en ny kontrakt med Liverpool har begått en enorm feil. Han har ikke tenkt på det store bildet i det hele tatt.

- Dersom en representant for meg hadde plantet en sak som dette under min karriere, og ikke minst dagen før en kamp, ville vårt forhold vært over. Min agent ville aldri ha gjort noe slikt, og jeg ville ikke ha tillatt det, selv om han hadde ønsket å gjøre det.

- Uansett hva vi jobber med, liker vi å få lønnsøkning, men i løpet av de 18 årene jeg spilte for Liverpool la jeg aldri press på klubben eller ba om en ny kontrakt, ettersom klubben var kjent for å belønne de som hadde fremgang raskere enn forventet. Det gjør klubben fortsatt. Daniel Sturridge-avtalen er et bevis på det.

- Selv skrev jeg jevnlig under fireårskontrakter som ble revet i stykker etter 18 måneder av enten Peter Robinson eller Rick Parry, når klubben følte at jeg presterte bedre og fortjente mer i lønn. Det var måten det ble gjort på.

- Hadde jeg vært hovedpersonen i en avis-sak som dette hadde jeg vært livredd for å møte manageren. Så jeg lurer på hva Sterling følte fredag morgen da han gikk inn på Melwood og møtte Rodgers før trening?

- Den som tror det er en god ide å legge press på Liverpool har ikke skjønt hva fansen føler. Det finnes ikke noe godt tidspunkt for avisskriverier som dette, men det siste du ønsker å lese når laget ditt taper er om potensielle problemer rundt en stjernespiller. Det skaper også det inntrykket at spilleren er mer opptatt av penger enn fotball, noe som i sin tur skader spillerens omdømme blant fansen. Det er tross alt en agents jobb å sette sin klient i best mulig lys, når han har mulighet til det.

- De har tydeligvis heller ikke skjønt hva Liverpool har gjort for Sterling siden han kom til klubben som 15-åring i 2010. Han og hans familie er blitt godt tatt vare på. Rodgers har beskyttet og utviklet ham, og gitt ham en plattform til å vise seg frem.

- Unge spillere bør konsentrere seg om å spille kamper, og ikke bli distrahert av det som skjer utenfor banen. Se på Ross Barkley, som i en alder av 20 år skrev en ny langtidskontrakt med Everton da han ble linket til Manchester City. Det bør Sterling lære av.

- Dersom disse to spillerne i fremtiden får lyst til å prøve noe nytt, bør det være når de er 24 eller 25 år gamle. Da vil laget bli formet rundt dem. Dersom de forlater sine klubber for tidlig, vil de bare bli brikker i et puslespill, i stedet for stjernen i laget.

- Sterling og Barkley er de to mest spennende unge spillerne i England, og nå er tiden inne for å betale tilbake til klubbene for at de har fått en så fantastisk mulighet. Klubber som vil fortsette å garantere dem fast førstelagsspill.

- Fortsetter de å spille som de har gjort, vil Liverpool og Everton ikke nøle med å betale dem det de er verdt. Brendan Rodgers har sagt at det bare er et tidsspørsmål før Sterling får sin belønning, og han har tre år igjen av sin nåværende avtale.

- Dette er ingen kritikk av pengesummene disse unge spillerne får betalt. Jeg fikk slike kommentarer slengt etter meg av gamle proffer når jeg selv begynte min karriere. Jeg skjønner at alle ønsker å tjene mest mulig. Men det er en måte å gjøre ting på, og det er best å gjøre det bak lukkede dører.