Kapteinen hyller Moreno

Gårsdagens oppvisning av Alberto Moreno, som scoret sitt første mål etter overgangen fra Sevilla, på venstrebackplassen får Steven Gerrard til å smile bredt. Skryter av bredden i troppen.

– Jeg er bare glad for at vi fikk ham, sier Gerrard til klubbens nettsider.

Midtbanegeneralen sier han vet hva Liverpool fikk fordi han hadde sett Moreno spille for Sevilla. Før overgangen til England så han også på noen YouTube-klipp av spanjolen.

– Jeg visste at han var rask og veldig aggressiv – både med og uten ballen. Han viste det frem med et ypperlig løp, og avslutningen var bare ren kvalitet. Hvis en Real Madrid- eller Barcelona-spiller hadde gjort det der, ville alle tatt helt av. Gi ham ros; det var en kjempescoring.

Les også: – La grunnlaget for målet på mandag

I tillegg til Moreno spilte Mamadou Sakho sin første ligakamp for sesongen – i Martin Skrtels skadefravær. Javier Manquillo fikk også 90 minutter på grunn av Glen Johnsons lårskade, og Brendan Rodgers viste frem bredden i troppen da han byttet inn Lazar Markovic for debutant Mario Balotelli i andre omgang.

– Man er definitivt nødt til å ha to gode spillere i enhver posisjon dersom man skal utfordre i denne ligaen og i cupene, sier Gerrard.

– Vi fikk noen skader i Manchester City-kampen, men Mario fikk starte, og jeg synes han var strålende i den timen han fikk. Og Sakho må få skryt fordi vi holdt nullen.

Familietid foran England-kamp

Dette var lagets siste kamp før spillerne drar på landslagsoppdrag. Men for første gang på mange år slutter ikke Liverpool-kapteinen seg til det engelske landslaget – selv om han er skadefri. Situasjonen blir en helt annen, men Gerrard ser frem til forandringen.

– Jeg kunne legge alt jeg hadde inn i denne kampen. Jeg er fornøyd med hvordan det gikk for laget og meg. Nå kan jeg dra og få tid sammen med familien; jeg har ikke gjort det siden jeg var 18 år, så jeg kommer til å nyte det, forteller han.

– Det var en litt spesiell kamp på grunn av landslagspausen som venter. Å komme hit og dominere og vinne 3–0 med «clean sheet», og det kunne vært mye mer, er jeg fornøyd med.