Kjenner at formen er i anmarsj

Adam Lallana kjenner at formen er i anmarsj, og gleder seg til et hektisk juleprogram.

- Jeg føler på meg at jeg begynner å bli i den formen jeg ønsker å være i, sier Lallana til Liverpool Echo.

- Enda viktigere er det at vi som lag nå fremstår mye bedre, legger han til.

- Vi spillerne er de første til å innrømme at vi ikke har nådd det nivået vi ville ha likt å nå denne sesongen, av en eller annen grunn. Men vi tar med oss mye selvtillit og tro på oss selv inn i den travle juleperioden.

- Selv mener jeg at jeg er best i en sentral rolle. Det var der jeg spilte mest forrige sesong. Jeg kan spille i en rekke roller, men jeg liker best å spille sentralt. Der får jeg påvirke spillet mer. Jeg ser mer til ballen, og kan vende og snu spillet.

En kneskade holdt Lallana ute av spill helt til midten av september.

- Jeg fikk en treg start. Det var ikke ideelt når jeg hadde kommet til en ny klubb, og befant meg i et nytt miljø, at jeg fikk en skade nesten med en gang. På toppen av det hele slet laget med å finne formen, på grunn av en kombinasjon av nye spillere som fortsatt fant seg til rette og skader.

- Men vi er ikke her for å komme med unnskyldninger. Vi er her for å hjelpe laget til å bli bedre. Den siste uken har vi sett tegn til det gamle Liverpool og deres identitet.

- Det er helt annerledes å spille for Liverpool enn å spille for Southampton. Etter at Liverpool nesten vant ligaen i fjor forventet folk trolig at de ville gjøre det samme også i år. Det at vi nå virker så langt unna har ført til mer press, og spillerne prøver for hardt å gjøre det bra.

- Jeg visste det ikke ville bli enkelt. Jeg visste vi ville få tøffe perioder, men jeg var villig til å jobbe meg gjennom de vanskelige periodene for å få de gode stundene. Jeg lærer fortsatt, men jeg liker det jeg holder på med, og begynner å finne meg tilrette.

Lallana bor nå i Formby sammen med sin kone og sin unge sønn Arthur.

- De har funnet seg veldig godt tilrette, og i så henseende kunne jeg ikke ha bedt om mer. Det kunne ikke ha gått bedre.

- I klubben er det en flott gjeng som har hjulpet meg med å finne meg tilrette. Det er trolig mye enklere for meg enn for de utenlandske guttene som Lazar Markovic, som må lære et nytt språk og bli vant til en ny kultur.

Det er ikke mer enn fire år siden Lallana spilte i League One.

- Jeg har alltid sagt at perioden i League One og The Championship formet meg som spiller. Noen ganger er det fint å se tilbake og sette ting i perspektiv. Den siste tiden har folk snakket om Charlie Austin, og hvordan han har kommet seg til Premier League fra non-league. Det er fint for spillere i de ligaene å se at du ikke må starte karrieren i Premier League. Det er fortsatt mulig å jobbe seg opp gjennom ligasystemet.

Mange betrakter Lallana som en svært teknisk god spiller.

- Jeg kan ikke si at jeg har studert videoer av Cruyff. Når jeg var ung drev jeg mye med tekniske øvelser. Jeg lærte ulike vendinger, og jeg har en som jeg synes fungerer best for meg. Den hjelper meg ut av trengte situasjoner. Jeg har alltid benyttet den i mitt spill. Noen ganger benytter jeg den kanskje for mye, men når den fungerer er det vanskelig å slutte å bruke den.

Lallana har startet tre kamper på rad for Liverpool nå, og han fullførte 90 minutter både mot Bournemouth og Arsenal. Det etter at han brakk to ribbein mot Leicester tidligere denne måneden.

- Jeg hadde vanskeligheter med å få puste i omtrent ett minutt da det skjedde. Men nå er det ikke så ille. Jeg takler smertene. Jeg trenger ikke injeksjoner mer. Jeg taper området før kampene.

- Formen synes jeg er bra nok. Jeg jobbet hardt sammen med fintess-treneren på vei tilbake fra kneskaden. Jeg er mer enn kapabel til å spille hele kamper, noe jeg har vist de siste par kampene.

- Av ulike grunner har jeg blitt byttet ut av taktiske årsaker i flere kamper. Manageren har en jobb å gjøre, og jeg må respektere de avgjørelsene han tar. Jeg er glad for å være tilbake på laget og få spille flere kamper på rad.

Nå ser Lallana frem til kampen mot Burnley.

- Jeg vil ikke si vi har rundet hjørnet, men vi viser helt klart tegn til bedring. Vi skal ikke ta helt av bare fordi vi har spilt bra i et par kamper. Det betyr ikke at vi går på autopilot. Lang der i fra. Vi er skuffet over at vi ikke fant formen tidligere i sesongen. Vi har mange tøffe kamper foran oss, og vi må være vanskelige å slå i disse. Vi må holde nullen hyppigere. Klarer vi det, kan vi begynne å klatre på tabellen.

I julen venter kamper mot Burnley, Swansea og Leicester.

- Det skal spilles om ni poeng i løpet av en uke, og vi trenger disse poengene. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare å bi blant de fire beste. Det er oppmuntrende at spillet vårt er blitt bedre, og vi ser frem til kampene med tro på oss selv.

- Men vi må spille opp mot vårt beste mot Burnley. Turf Moor er et vanskelig sted å spille. Jeg har spilt der tidligere i The Championship. Burnley har et godt organisert lag, som kjemper for sine liv, så de vil være klare til kamp.

- Det er på denne tiden av året du virkelig trenger en stor tropp. Du kan ikke stole på at de samme elleve spillerne skal spille alle kampene. Ikke når du spiller hver andre eller hver tredje dag. Vi har en god tropp, og jeg er sikker på at vi skal bevise det. Vi vil behøve alle mann.

- Jeg liker alle kampene på denne tiden av året. Jeg vet at flere ligaer har vinterpause i julen, men det ville ikke ha vært det samme om vi ikke spilte kamper.