Klar tale fra supporterunionen

«For oss er det helt ubegripelig Christian Nilssen i sin posisjon ikke har forstått hans sårende meldinger ville få konsekvenser» skriver Supporterunionen for Britisk Fotball.

Dette brevet er skrevet av styret i supporterunionen, fredag 28. mars 2014:

 

KLAR MELDING FRA SBF

 

Supporterunionen for Britisk Fotball er en frivillig organisasjon som favner 47 supporterklubber og ca 105 000 medlemmer. Vår fremste oppgave er å bidra til å skape en positiv supporterkultur som vi kan være stolte av her i Norge. Vi snakker om å ha respekt/toleranse mot andre supportere/klubber og mot britisk fotball generelt.
 

Styret i SBF har fulgt nøye med i saken og etterspillet rundt den hoderystende twittermeldingen (Well, at least we didn`t kill any fans, sendt 16. mars 2014) av NRK og fotball-journalist Christian Nilssen. I etterkant av denne twittermeldingen kom det naturlig nok sterke reaksjoner fra supportere og ledelsen i Liverpool FC Supporters' Club Norway. Redaksjonsjef Sjur Molven og Christian Nilssen har i etterkant gitt en uforbeholden unnskyldning, men dette bør også tas alvorlig av kringkastningsjef Thor Gjermund Eriksen. Fotball er et spill som får fram følelser blant oss og takhøyden for verbale utrykk i supportermiljøene er høy.

 

Alle forstår man kan bli “revet med” som supporter i kampens hete. Men det er grenser for hva man kan “rope ut” eller f.eks skrive på sosiale medier. Det er i etterkant av denne saken kommet frem at Christian Nilssen har ved flere anledninger (over tid) skrevet svært “umodne og forkastlige meldinger på sosiale medier mot klubben Liverpool FC”. For oss er det helt ubegripelig at Christian Nilssen (Manchester United supporter) i sin posisjon ikke har forstått at hans “sårende meldinger” ville få konsekvenser.

 

Det er også svært viktig for oss i SBF og ikke framkalle en hets mot Christian Nilssen, så det sagt en gang for alle! SBF ønsker å stå frem som rettferdig og klinkende klare i vårt standpunkt.

 

Styret i SBF krever en handling fra toppledelsen i NRK. Vi støtter Liverpool FC Supporters' Club Norway fullt ut i denne saken og ber kringkastingsjef Thor Gjermund Eriksen komme med en skikkelig unnskyldning, der han tar fullstendig avstand fra Christian Nilssens sine meldinger på sosiale medier. Vi ser det som helt naturlig at brevet sendes LFCSN og legges ut på nrk.no.

 

Hilsen

Styret i SBF

28. mars 2014