Lærepenge for Rodgers

Brendan Rodgers trodde en blanding av ungt og gammelt skulle være nok borte mot Oldham, langt nede på tabellen i League 1, men måtte betale dyrt for det i fjorårets FA-Cup.

Det minnet oss om da Rafael Benitez tok med et redusert mannskap til Burnley i hans første kamp i FA-Cupen som manager for Liverpool, og et tragikomisk selvmål av Djimi Traore sendte de røde ut av cupen. Det var lite populært for de tilreisende fra Merseyside, som lot Rafa få høre det da han gikk forbi dem på vei inn til garderoben etter kampen. Senere valgte han stort sett å bruke et sterkere lag i den tradisjonsrike FA-Cupen.

Det var noe av det samme for Brendan Rodgers forrige sesong. Hvor spesielt den bakre fireren, med hva som i realiteten var et reserveforsvar, ble kjempet ut av stilen av et fysisk Oldham med tometersmannen Matt Smith i spissen. Wisdom, Coates, Skrtel og Robinson, ble stort sett til Johnson, Carragher, Agger og Enrique i Premier League for den resterende delen av sesongen.

Det blir spennende å se hva Rodgers gjør mot Bournemouth, selv om han allerede har bekreftet at Brad Jones skal stå i mål og en skadeplaget tropp kan påtvinge at det også blir en unggutt eller to fra start på sørkysten.

Bournemouth er imidlertid kjent for å være et mer spillende lag enn hva Oldham var, som sjokkerte Liverpool før to minutter var gått. Svære Smith knuste Sebastian Coates, som heller ikke er noen smågutt, i lufta og laget 1-0 til vertene.

Kaptein for dagen, Luis Suarez, skapte snart balanse i regnskapet, men like før pause var Smith frempå igjen da en tabbe fra Brad Jones ga retur.

Da Wabara vant en hodeduell mot Robinson ved bakre stolpe og sørget for 3-1 tidlig i 2.omgang var det alle mann til pumpene for Liverpool. Steven Gerrard kom snart innpå, men det ble kun med en redusering fra Joe Allen og et pinlig nederlag og exit i FA-Cupens 4.runde.

Liverpool (med børspoeng fra liverpool.no i parantes): Jones (3), Wisdom (3) (Gerrard (6)), Coates (3), Skrtel (5), Robinson (3), Allen (5), Henderson (5), Sterling (3) (Shelvey 72), Borini (3) (Dowing (6)), Suarez (6 LB), Sturridge 4
Mål: 1-0 Smith (2), 1-1 Suarez (17), 2-1 Smith (45), 3-1 Wabara (48), 3-2 Allen (80)