Offisielt: Agger klar for Brøndby

Liverpool FC bekrefter at Daniel Agger har sluttet seg til Brøndby på permanent avtale etter åtte og et halvt år hos de røde. Midtstopperen ønsket kun å returnere til den danske toppklubben.

Daniel Agger begynte sin karriere i Brøndby. I januar 2006 signerte dansken for Liverpool. Nå vender han hjem til sin forrige arbeidsgiver. Midtstopperen endte på 232 kamper og 14 mål for Liverpool. Hans eneste trofé på Anfield ble ligacuptriumfen mot Cardiff i 2012.

- Liverpool har vært en så stor del av mitt liv og min families liv så lenge at det er ekstremt vanskelig å forlate klubben, uttaler Agger til Liverpoolfc.com.

- Muligheten for å returnere hjem til Brøndby oppsto, og på dette stadiet av karrieren følte jeg at dette var riktig beslutning for meg.

- Jeg ville ikke ha reist herfra for å dra noe annet sted, og det har blitt vist gjennom mine handlinger de seneste sesongene. Jeg har avslått mange tilbud fra andre klubber i Premier League og Europa.

- Jeg vil takke Liverpools supportere for den utrolige støtten de har gitt meg i min tid her, og den varmen og generøsitet som har blitt vist min familie.

- Dette har vært vårt hjem. Vi har vært meget lykkelige og funnet oss til rette. Nylig har jeg begynt å føle virkningene av å spille regelmessig i en liga som er så fysisk krevende som Premier League. Jeg ville ikke ønsket å bli værende dersom jeg ikke syntes at jeg var i stand til å klare utfordringene hver uke.

- Klubben i seg selv er meget spesiell. Jeg skal forbli supporter resten av livet. Jeg anser hver kamp jeg spilte på Anfield som et privilegium.

Brendan Rodgers jobbet med Daniel Agger i to hele sesonger.
- Vi ønsker Daniel og hans familie alt det beste for fremtiden. Vi har diskutert Daniels fremtid med ham i sommer. Jeg vet at dette er en avgjørelse han har tatt etter mye tenking og mange diskusjoner. Daniel elsker Liverpool og klubbens supportere, og han har en unik tilknytning til dem.

- Da vi hadde det privilegiet å spille mot Brøndby under pre-season, så vi hvilken respekt han hadde. Jeg kan forstå at han ønsket å returnere dit.

- På vegne av alle i Liverpool vil jeg takke Daniel for det han har gjort for klubben og håper at han avslutter karrieren med noen lykkelige stunder i Danmark.

Brøndby bekrefter at Daniel Agger har skrevet under på en toårskontrakt. Spilleren kommer ikke til å koste den danske toppklubben mye. Storaksjonær Jan Bech Andersen har vært med på finansiere kjøpet.

- I forbindelse med kjøpet av Daniel Agger fra Liverpool FC, og i anledning Brøndbys 50-årsjubileum, har Jan Bech Andersen gitt Brøndby en vesentlig gave på et større millionbeløp, og derfor var det mulig å gjennomføre handelen med Liverpool FC, skriver Brøndby i en pressemelding.

Overgangssummen er ikke offentliggjort, men ifølge Liverpool Echo betaler Brøndby £3M for 29-åringen.