Skryter av angrepstrioen

De tre fremste på Liverpool-laget, Adam Lallana, Philippe Coutinho og Raheem Sterling, var involvert i omtrent alt de røde skapte fremover i går. Jordan Henderson har latt seg imponere.

– Lallana og Coutinho spiller i en mer avansert posisjon bak Raheem, og jeg mener de har vært enestående. De tre har skapt skikkelige problemer for motstanderne, sier Henderson, som var kaptein mot Swansea, overfor klubbens TV-kanal.

Henderson fikk selv ballen av Lallana i forkant av Alberto Morenos ledermål i første omgang, og 24-åringen slo innlegget som førte til scoringen. Lallana scoret så de to neste Liverpool-målene, før et selvmål fastsatte sluttresultatet.

– Flott oppvisning

– Det er alltid gøy å påvirke kamper, uansett om man scorer eller har en målgivende pasning. Så sånn sett var det artig. Men jeg synes det er viktig at hele laget spilte bra og jobbet som en enhet.

Henderson er særlig fornøyd med at angriperne også jobber hjemover, til tross for innsatsen de legger ned motsatt vei.

– De var enestående igjen. De utgjorde en stor trussel fremover på banen, men de gjorde også grovjobben med å ta del i forsvarsspillet, så det var veldig gledelig for vår del.

– Jeg syntes vi var gode fra start til slutt. Intensiteten var bra. Vi skapte mange målsjanser, og vi klarte å forsvare oss bra i tillegg. Så det var fornøyelig. Det var en flott oppvisning og tre gode poeng.

Vil bli bedre

Etter at Brendan Rodgers skiftet til tre i forsvar og tre i angrep, samt to vingbacker på kantene, har Liverpool løst floken som har plaget hele Anfield denne sesongen.

– Jeg føler laget fungerer kjempebra for øyeblikket. Vi spiller fin fotball, og vi dominerer kamper. Så nå skal vi bare fortsette med den harde jobbingen på treningsfeltet og forhåpentligvis legge ned flere prestasjoner om denne.

– Nå har vi vunnet et par kamper, og vi håper å kunne fortsette på nyåret. Vi har en tøff kamp på torsdag, hvor vi forhåpentligvis klarer vi å få nok et godt resultat og grunnlag til å klatre videre på tabellen. Vi håper vi kan bli mye bedre i den andre halvdelen av sesongen.