Spania og Casillas ydmyket

Xabi Alonso ga Spania ledelsen på straffespark, men til slutt stod det 5-1 til Nederland. Pepe Reina kunne bivåne fra benken at førstekeeper Iker Casillas hadde et mareritt.

Et sjokkerende resultat i gruppe B i VM da Spania ledet 1-0, men tapte til slutt 5-1.

Xabi Alonso åpnet scoringene fra straffemerket, men Robin van Persie ga de oransje håp da han utlignet med en flott heading like før pause. I løpet av en snau halvtime i 2.omgang banket Nederland inn fire mål, to fra Arjen Robben, et fra Stefan de Vrij og et til fra van Persie.

Den andre scoringen til van Persie var en megatabbe av Iker Casillas, mannen med 155 landskamper. Da stod det 4-1. På det tredje baklengsmålet kom keeperen ikke opp i en duell inne i feltet, men fikk ikke det frisparket han ba om. Casillas pådro seg etter den hendelsen gult kort for protester.

Pepe Reina satt hele kampen på benken og en undrer nå om trener Vicente del Bosque vil vurdere å enten sette inn Reina eller David de Gea.

Toeren i denne gruppen vil altså møte vinneren i gruppen til Brasil i 1/8 finalen. Spania møter nå Chile i neste kamp til onsdag.