Suarez scorer hyppig i FA-cupen

Liverpool møter Oldham i tredje runde i FA-cupen i ettermiddag, og Luis Suarez ønsker å opprettholde sin gode målrate i denne cupen. Liverpools nummer 7 har nemlig gjort fem mål på seks FA-cupkamper.

Finalen i 2012 er faktisk den eneste FA-cupkampen han har spilt som han ikke har klart å score i. Liverpools stjernespiss har scoret 20 mål på 15 kamper denne sesongen, og har gjort 15 mål på sine sju siste kamper på Anfield.

Suarez var faktisk kaptein for Liverpool for første gang da de røde tapte for Oldham i fjorårets møte i fjerde runde på Boundary Park. Lagene møtes nå for tredje sesong på rad i denne turneringen.

Liverpool vant 5-1 hjemme på Anfield i tredje runde for to år siden. Robbie Simpson ga gjestene ledelsen etter 28 minutters spill, men Craig Bellamy og et straffespark fra Steven Gerrard sørget for at Liverpool var i føringen til pause. Jonjo Shelvey, Andy Carroll og Stewart Downing scoret i annen omgang.

Bare Martin Kelly og Steven Gerrard har en sjanse til å spille dagens kamp av de røde som startet kampen for to år siden. Sebastian Coates er langtidsskadet, mens Jon Flanagan, som kom inn fra benken for to år siden, også er å finne på skadelisten.

I fjor fikk Oldham sin revansje, da de eliminerte Liverpool i fjerde runde, ved å vinne 3-2 på Boundary Park. Matt Smith (2) og Reece Wabara scoret for vertene, mens Suarez og Joe Allen nettet for Liverpool.

Liverpool slo Mansfield Town 2-1 på Field Mill i tredje runde i fjor. Daniel Sturridge scoret i sin Liverpool-debut, mens Suarez gjorde det andre målet.

Liverpool har blitt slått ut av FA-cupen i tredje runde hele tre ganger i løpet av de sju siste sesongene.

Brendan Rodgers har vunnet fem av sine ni kamper som manager i FA-cupen. Han nådde femte runde med Watford i 2008/09, men kom aldri lenger enn til fjerde runde under sine to sesonger i Swansea.

Brighton er siste klubb som har slått Liverpool i FA-cupen i to sesonger på rad. Det skjedde i 1982/83 og 1983/84.

Dette er første gang Liverpool har møtt samme lag i FA-cupen i tre sesonger på rad siden de møtte Southampton tre år på rad i turneringen i perioden 1924-1926.

De røde har vunnet 11 av sine siste 12 hjemmekamper i liga og cuper, og har gjort mål i sine ti siste kamper i alle turneringer, og i 14 av sine 15 siste kamper. På Anfield har Liverpool gjort 25 mål på sine sju siste kamper.

Oldham har vunnet to ganger på Anfield. De vant 3-0 i oktober 1913 og 2-1 14 måneder senere. Man må altså tilbake til desember 1914 for å finne siste Oldham-seier på Anfield.

Fra det Oldham-laget som slo Liverpool på Boundary Park i fjor er det bare Jonathan Grounds, James Wesolowski og innbytterne Carl Winchester og David Mellor som fortsatt er å finne i klubben.

Begge Oldhams FA-cupkamper tidligere denne sesongen har endt med omkamper. De slo ut Wolverhampton i første runde og Mansfield i andre runde. Danny Philliskirk og Adam Rooney har scoret i begge de foregående rundene, begge på bortebane.

Oldham ligger på 19.plass i League One, to plasser over nedrykksstreken. Bare målforskjellen skiller dem fra en plass under streken. De har vunnet en av sine siste ni kamper siden begynnelsen av desember. Før det vant de fire kamper på rad. De har ikke holdt buret rent i noen av sine 10 siste kamper, og bare klart det en gang på sine siste 18 kamper. De har ikke gjort mål etter pause i noen av sine siste fire kamper.

Kilde: Liverpoolfc.com