Suksess for vår første jentetur

Tidenes første jentetur er herved arrangert av Supporterklubben. 40 jenter fra hele landet i alderen 14-54 år deltok på helgens tur til Tottenham-kampen – en perfekt fotballhelg og et innholdsrikt arrangement, men aller gjevest selvfølgelig; å sitte ringside da de røde inntok tabelltoppen igjen!

Noen prosjekter gir masse energi fordi de bygger verdier. Helgas jentetur med 40 jenter til Liverpool var helt klart realisering av et slikt prosjekt. Turen var en del av vår kampanje for å få flere jenter med i Supporterklubben. Det var kickoff for kampanjen i mai i fjor og det har vært en noen arrangementer rundt om i landet underveis. Denne turen har på mange måter vært høydepunktet, og det ble det virkelig også.

Starta helga med at supporterklubbens president, Jamie Carragher, kom på besøk til hotellet og ønsket oss velkommen til Liverpool (bilde under). Mens jentene drakk velkomstbobler snakket Carra om karrieren og livet etter karrieren som fotballspiller. Han svarte også på spørsmål fra gjengen og tok seg rikelig med tid til å skrive autografer og bilder. Jamie er fortsatt kongen!

Lørdag var det omvisning på Anfield med blant annet Alan Kennedy som guide og LFCTV på hjul.  Det vil komme flere TV-innslag med jentene på LFCTV, Liverpool FCs egen tv-kanal. I løpet av helgen kom det også oppslag på Liverpools egen nettside og i Liverpool Echo – som til sammen går ut til millioner av lesere.

Deretter satte vi kursen ned til felleslunsj på Matou. Der fikk vi blant annet besøk av en annen kar som har vunnet Champions League med Liverpool, nemlig Didi Hamann. Tyskeren er også en kjempekar og tok seg god tid til å snakke med alle.

På tur igjennom Stanley Park til Anfield.

Opplevelsene stod i kø for deltakerne på jenteturen. Søndag var det imidlertid klart for turens høydepunkt; kampen mot Tottenham. Sola skinte i 17 varmegrader og det var en spesiell «buzz» utenfor stadion, selv om vi var tidlig ute. Supporterne føler det er noe stort på gang og kampen i seg selv var jo en drøm. Fotball av ypperste klasse, servert på bestilling. Før kampen var vi innom Tage Herstads Slurpers Bar for servering og fikk også besøk av TV2s filmkamera.

Mååååååål!Pauseidyll og ettertenksomhet: Linda Kristin Kjerstad (t.v.) og Monica Stene kjente ikke hverandre på forhånd, men valgte å dele rom. Lengst til høyre Anette Borch.

Reiseleder Ragnhild Lund Ansnes oppsummerte en perfekt helg slik: - Det var rørende å se det brennende engasjementet og lidenskapen blant jentene. Jeg har fått høre så mange sterke historier om hva fotball betyr for dem at det er nesten umulig å beskrive med ord. Vi så blant annet at 40 forskjellige jenter, som kom fra forskjellige steder i landet, med forskjellig alder og bakgrunn knyttet kontakt og vennskapsbånd for livet. For oss er det dette fotball handler om. Mange var over for første gang mens andre har reist på kamp i årevis. Dette er starten på et nettverk som skal vokse seg større og sterkere med tida. Vakkert!

Daglig leder i Supporterklubben, Tore Hansen, er også veldig fornøyd med gjennomføringen: - Når du har planlagt en slik tur og kampanje over lang tid er det ekstra gøy og se at det blir full klaff på første forsøk. For oss som organisasjon er det naturligvis viktig at vi klarer å viske ut noen av de stereotype oppfatningene av fotballsupportere. På våre reiser i Norge har vi sett et stort mangfold og engasjement fra begge kjønn – men ofte lurt på hvorfor bare 10% av medlemmene våre er jenter? På sosiale medier ser vi at tallet er 15-20%. Da er det enkelt å konkludere med at vi ikke har gjort en god nok jobb på dette området og kanskje enkelte også trenger en utfordring? Uansett: For å oppnå resultater er det viktig å komme med tiltak. Vi tror Supporterklubben har mye å hente på å få med flere jenter og at det er viktig for utvikle foreningen ytterligere.

Tore fortsetter: - Tidlig ble en Facebookgruppe – Livergirls Norway – lansert. Dette er en plattform for jenter til å bli kjent, diskutere, dele opplevelser rundt LFC og ikke minst invitere til nettverksbygging (hvis du ikke er medlem så klikk på linken). Vi regner med at dette blir et årlig opplegg og jeg kan bare takke alle de reisende som var med på denne historiske turen. Supporterklubben er utrolig stolte av dere og måten dere representerer Liverpool på!

PS: Og ja, vi vil gjerne ha enda flere jenter som medlemmer. Nylig passerte vi den magiske 10%-grensa. Meld deg inn her hvis du ikke allerede er medlem av den offisielle supporterklubben i Norge.

Bilder: Liverpool.no og Liverpoolhjerter.no