Utvikler laget taktisk

Liverpool har en tynn stall, og derfor mener Brendan Rodgers at det er enda viktigere at laget kan forandre taktikk og skifte formasjon.

- Vi har en meget liten tropp, så vi må finne måter og løsninger å vinne kamper på. En av måtene er å være svært fleksibel med taktikken, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Det fine med dette laget og slik vi utvikler oss er at vi har forskjellige måter å vinne på. Hvis lag legger seg dypt, kan vi spille igjennom. Vi har oppfinnsomhet rundt straffefeltet til å score mål. Hvis lag legger press på oss, har vi hurtighet og gjennombruddskraft til å komme inn bak dem.

- Det vi gjør nå er at vi utvikler laget taktisk. En diamantformasjon er vanskelig å spille – den er meget komplisert med bevegelsesmønstre og press. Vi har jobbet med det , og spillerne har vært enestående i hvordan de har implementert det.

- Vi vet at vi kan spille 3-5-2. Vi hadde noen svært gode kamper som hjemme mot West Bromwich da vi spilte med den strukturen, og vi så gode ut. I kampene har vi fleksibilitet til å operere på den måten som kreves.

Brendan Rodgers har imidlertid ikke endret lagets prinsipper.
- Systemet kan forandres, men spillestilen vil alltid være den samme. Vi har hatt mindre ballinnehav denne sesongen enn forrige, men forskjellen er at vi i år tar ledelsen mye tidligere i kampene.

- Statistikken viser at i kamper du vinner så har du ballen mellom 4% og 8% mindre. Vi er mer kliniske i vårt ballinnehav nå, men intensiteten i spillet har ikke forandret seg.

- Vi bygger opp spillet bakfra, vi spiller hurtigere gjennom lagdelene og vi ønsker å angripe og skape målsjanser. Vi ønsker å være taktisk disiplinerte.

- Vi hadde et trekk i det 88. minutt mot United som involverte 56 pasninger, Det er derfor spillere som Wayne Rooney ble tatt av, og det hadde vært en meget hard dag for dem ettersom vi holdt på ballen.