Veland: «Moreno blir en kjempeforsterkning»

La Liga-ekspert Petter Veland mener Alberto Moreno vil vise seg å være en stor forsterkning for Liverpool. 22-åringen er god både offensivt og defensivt.

Petter Veland jobber for C More, og er ansett som landets fremste ekspert på La Liga. Vi har tatt en prat med oddingen om hva en kan forvente av Liverpools åttende sommerkjøp, Alberto Moreno.

 

- Styrker har han ganske mange av. Han har hatt et fantastisk halvannet år med Sevilla, der han har kommet litt ut av intet. Han har aldri blitt betegna som et stort talent på akademiet til Sevilla, men virkelig tatt vare på sjansen når han har fått den, og hatt en fantastisk utvikling, sier Veland til liverpool.no.

 

- Han er den sammen med Juan Bernat, som ble solgt til Bayern München, som er nærmeste utfordrer til Jordi Alba på landslaget, og av de nye Vicente del Bosque skal velge av nå etter VM-fiaskoen.

 

Liverpool har kjøpt en back som både er bra offensivt og defensivt.

 

- Han er veldig hurtig. Har et veldig godt steg som gjør at han har en stor aksjonsradius. Han er egentlig omskolert fra venstrekant til venstreback, og har mange likhetstrekk med Alba og Bernat som startet sine karrierer som kantspillere. Han kan sammenlignes med Jordi Alba, og er den samme venstrebacktypen som har kommet frem fra Spania de siste årene.

 

- Han har noen offensive kvaliteter som er veldig bra, og kan finpusses til å bli enda bedre. Han har bare tre mål i Sevilla-drakta. Han er litt som Javier Manquillo med at han ønsker å være mye involvert, og byr på seg selv. Defensivt er han veldig taklingsterk. Da jeg sa Manquillo nok var bedre offensivt enn defensivt, er det nok 50/50 med Moreno. Han har tatt de største stegene defensivt, og kommuniserer bra både verbalt og fysisk med backlinja.

 

Brendan Rodgers snakker alltid mye om innstilling når han snakker om unge spillere. Det kan virke som at han har fått inn den typen han er begeistret for med 22 år gamle Moreno.

 

- Han har et veldig stort ønske om å bli bedre, og er aktiv både på og utenfor banen. Han er veldig detaljeorientert, og skiller seg kanskje litt ut fra andre 22-åringer på det. Han er veldig nøye og nøyaktig.

 

En av farene vil være at han er veldig tilknyttet hjembyen, og må finne seg raskt til rette på Merseyside.

 

- Om en skal si noe negativt, vil mange kanskje si at utviklingen har gått litt vel fort, og kanskje han har tatt dette siste steget litt for tidlig. Han er en følelsesmessig type, og det kunne man se i etterkant av kampen i går da han tok farvel med spillere, støtteapparat og supportere. Den største utfordringen hans blir det å ikke få hjemlengsel, og at han er aktiv utenfor banen og blir integrert i stallen. Dette har vært en stor utfordring for flere spanske spillere.

 

Liverpool håper at de vil få fullført en overgang i løpet av få dager. Veland tror likevel at Southampton-kampen kommer for tidlig.

 

- Den kommer nok litt for tidlig tror jeg. I og med at de kjørte Johnson på venstre og Manquillo på høyre tror jeg det blir startoppstillingen - men Moreno er ikke langt unna, og det tar ikke lang tid. Han skulle egentlig spille i går kveld.

 

- Ellers er det veldig fascinerende å se at heller ikke denne gang stemmer overgangssummene overens i britisk og spansk presse. I Spania rapporterer samtlige €20 millioner når alt er inngått, med €18 millioner allerede nå og €2 millioner etter visse klausuler, mens engelsk media opererer med £12 millioner. Sannheten kommer vel for en dag en eller annen gang.

 

Har Liverpool gjort et godt kjøp for summene som blir rapportert?

 

- Det avhenger litt av hva prisen er. Dersom de betalte €18+2M slik det blir hevdet i Spania har Sevilla grunn til å være fornøyd, og Liverpool har gått litt høyere, men dersom de har fått ham for £12 millioner er det et godt kjøp.

 

For forsterke Liverpool, det vil han?

 

- Sammenligner du med det dere hadde forrige sesong, og da tenker jeg spesielt på Aly Cissokho, kan dere ta salto herifra til London.

 

Men dersom Alberto Moreno var så ettertraktet, hvorfor var det kun Liverpool som var ute etter spilleren?

 

- Det har vært veldig mange andre backer i hans posisjon som har blitt kjøpt denne sommeren. United kjøpte Luke Shaw, Chelsea kjøpte Filipe Luis, Atletico kjøpte Guilherme Siqueira og Bayern München kjøpte Juan bernat. Arsenal, Manchester City, Barcelona og Real Madrid hadde ikke behov for ny venstreback, og da er det ikke mange klubber igjen som kunne være aktuelle. Hvorfor de klubbene som har handlet har gått for andre typer kan være at de ser større kvaliteter og potensiale i de andre spillerne, eller mer på hvilke typer de enkelte klubbene ønsker seg.

Les også:

 

- Claus Lundekvam om Adam Lallana og Rickie Lambert

 

- Tor-Kristian Karlsen om Lazar Markovic

 

- Arilas Ould-Saada og Gard Oterholm og Divock Origi

 

- Claus Lundekvam om Dejan Lovren

 

- Petter Veland om Javier Manquillo