- Balotelli skulle ta straffesparket

Dagens pressekonferanse på Melwood handlet stort sett om Liverpools straffespark mot Besiktas i går, og diskusjonen om hvem som skulle ta det. Rodgers var i dag helt klar på at det var Balotelli som hadde oppgaven.

Rodgers forklarte pressen at Balotelli skulle ta straffespark som ble idømt etter at italieneren ble satt innpå.

- Steven og Mario er begge to topp straffeskyttere, men ingen av dem var på banen fra start av i går, så da måtte vi utnevne noen annen som straffeskytter, forklarte Rodgers på dagens pressekonferanse.

- Valget falt på Jordan, men når vi fikk straffesparket var Mario kommet inn. Så Jordan, ansvarsfull som han er, ga fra seg straffesparket til Mario. Dette er fullstendig uproblematisk. Det ble litt diskusjon fordi Jordan ville være helt sikker på at Mario var klar til å ta straffesparket, men det var egentlig det hele, fortsatte Liverpool-manageren.

- Jeg utpeker alltid straffeskytter foran hver eneste kamp, og jeg tror dette er første gang i min tid i klubben at det har vært litt forvirring rundt dette. Vi har en rekke spillere her som er strålende straffeskyttere. Rickie Lambert har nesten aldri misset på et straffespark i løpet av sin karriere, så der har vi et alternativ til dersom han er på banen.

- Dersom du er visekaptein og kapteinen er på benken, er det vanlig sedvane at visekapteinen gir fra seg kapteinsbindet til kapteinen om han kommer inn. Slik er det egentlig med straffespark også.

- Dersom Steven hadde vært på banen ville det ikke ha vært tvil. Han er førstevalg som straffeskytter. Neste i køen er Mario, dersom han er på banen. Hans statistikk viser at han har scoret på nesten 30 straffespark i store kamper, og han er en strålende straffeskytter.

- Men ingen av de to startet gårsdagens kamp, så Jordan ble utpekt som straffeskytter. Jordan kviet seg ikke på den oppgaven, men han ga straffesparket til Mario når han var kommet inn. Det er ikke noe dramatikk i dette, og det ble mål.

Enkelte forståsegpåere har hevdet at diskusjonen som oppstod i går har skadet Jordan Hendersons sjanser til å bli lagets kaptein når Gerrard gir seg. Rodgers slo i dag fast at det ikke er noen automatikk i at dagens visekaptein blir kaptein når Gerrard reiser til USA.

- Folk tror at en visekaptein automatisk blir den neste kapteinen, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Jordan må ha en naturlig utviklingskurve. Folk snakker om at han skal bli den neste Steven Gerrard, men han er ikke det, og dette har jeg sagt før. Han er en ærlig gutt og en lagspiller, men en helt annen spillertype enn Stevie. Jordan er fortsatt ung. Han vil ikke automatisk bli vår neste kaptein, men han gjør en god jobb som visekaptein. Jordan har vokst inn i rollen.

- I en klubb som dette blir det naturlig at du ser bakover i historien, og ser til hvem som har hatt kapteinsrollen tidligere. Disse er like mye ambassadører for klubben som fotballspillere. 

(Videoer med tillatelse fra TV2)