- Balotelli virket ikke interessert

Studioekspert hos TV2, Simen Stamsø Møller, forsøker å forklare hva som gikk galt for Mario Balotelli i Liverpool.

For ett år siden var Simen Stamsø Møller fotballkommentator og Serie A-ekspert hos C More. Da Liverpool.no intervjuet ham like etter at Balotelli hadde signert for Liverpool, hadde han klokkertro på «Super-Mario», og uttalte skråsikkert at Balotelli ville bli en hit på Anfield.

- Huff, så feil kan man ta! Jeg husker godt jeg hadde kjempetro på Balotelli, og husker godt intervjuet, ler Stamsø Møller når Liverpool.no konfronterer ham med uttalelsene hans fra juni 2014.

- Til den prisen som er oppgitt på £16M ser jeg ingen fare med dette for Liverpool. Balotelli er såpass ung at de alltid kan få solgt ham videre til en italiensk klubb for tilnærmet samme pris om det ikke skulle fungere for ham på Anfield, uttalte Serie A-eksperten for et drøyt år siden.

Hva gikk galt for Balotelli på Anfield?

 Nå har altså Liverpool lånt Balotelli tilbake til AC Milan vederlagsfritt, og dekker også en stor del av spissens ukelønn på 90 000 pund. Hva gikk egentlig galt for Balotelli i Liverpool?

- Vi får håpe for Marios del at han blir voksen før eller siden. Det som kjennetegnet det Liverpool som Balotelli kom til var intensitet og energi. Balotelli manglet akkurat disse to ingrediensene. At han besitter et stort talent har han vist helt siden 2009. Men han synes å mangle vilje og interesse, og det ble hans bane i Liverpool, mener den nåværende TV2-eksperten.

- Det er frustrerende å se at folk kaster bort talentet sitt på den måten som Mario Balotelli har gjort. Det virker som han har skjøvet fotballen helt i bakgrunnen, og vært mer opptatt av sitt utseende og image.

- Han har jo på ingen måte raslet med sablene i Liverpool. Han har ikke snakket særlig negativt om Brendan Rodgers, sett i forhold til hvor lite han har fått spille. Det virker rett og slett ikke som han har brydd seg så veldig om hva som skjedde ute på banen.

- Har vanskelig for å se at Mario skal blomstre i Milano

 Det store spørsmålet nå er om Balotelli vil finne tilbake til sitt gamle jeg, nå som han er tilbake i AC Milan.

- Først og fremst må han finne ut om han vil være fotballspiller på toppnivå. Det blir opp til han selv nå, mener Stamsø Møller.

- I en alder av 25 år er det på tide å bli voksen. På meg virker han som en veldig ålreit fyr. Folk dømmer ofte etter utseende og oppførsel, men jeg tror ikke det finnes noe vondt i Mario Balotelli. Han har bare vært mer opptatt av sitt image og hvordan han ser ut, enn å være på jobb i Liverpool.

Stamsø Møller har imidlertid vanskelig for å se at Balotelli skal komme seg ut av «uføret» han har havnet i.

- Dette Milan-laget han kommer til nå er ikke rare greiene. Jeg har vanskelig for å se at han skal blomstre der. Så nå tror jeg utviklingen blir motsatt av det jeg trodde for ett år siden, avslutter TV2-mannen.