- Bekymret over hvor bra Liverpool spiller

Tidligere Manchester United-back Gary Neville trodde aldri Liverpools form skulle snu så drastisk denne sesongen. Nå er han redd for at de velter hans tidligere arbeidsgiver ut av topp fire.

«Den største komplimenten jeg kan gi til Liverpool for måten de spiller på nå, er at jeg forlot Anfield som en bekymret mann», skriver Sky Sports-eksperten i sin Telegraph-spalte i dag.

40-åringen overvar de helrødes hjemmekamp mot Manchester City i helga. Han forventet at de regjerende seriemesterne skulle senke vertskapet og sørge for enda mer spenning i gullstriden, men måtte «både imponert og bekymret» innse at Liverpool, som vant 2–1, gikk ubeseiret av banen for ellevte gang på rad i serien.

Trodde ikke det ville skje

«Jeg har holdt en knapp på United gjennom hele sesongen, og jeg skifter ikke mening på dette tidspunktet», fortsetter han, «men er det riktig å si at Liverpool har kommet tilbake som en mye større trussel enn jeg trodde for noen uker siden». Etter Liverpools seier på søndag, er han nå oppriktig bekymret på vegne av Manchester United, legger han til.

Neville, som jobber sammen med Jamie Carragher på TV-skjermen, mener samtidig at Brendan Rodgers fortjener spesielt mye skryt for hvordan han reagerte fra sidelinja da Manchester City kom bedre med i storkampen. «Han sørget for at en jevn første omgang ble dominert mye mer av hjemmelaget etter pause.»

Les også: Rød storform i 2015

«Mens City aldri så ut til å finne noen svar på hvordan de skulle hindre Philippe Coutinho og Adam Lallana i å finne rom foran forsvarsrekka, klarte Rodgers å stoppe David Silva, som var god i tjue minutter før pausen. Det var tydelig da man så hvor ofte Jordan Henderson og Joe Allen kikket rundt seg for å sørge for at det ikke var noen rom å utnytte for ham mellom Liverpools midtbane- og forsvarsrekke.»

Nå fremstår Liverpool som svært gode kandidater til å sikre seg en topp-fire-plassering, skriver Neville videre. «De har stoppet å slippe inn mål, de har funnet et system som fungerer for spillerne, og de har den høye intensiteten tilbake i spillet sitt.»