«Big Sam» vil frustrere Liverpool

Sunderland-sjef Sam Allardyce håper den taktiske planen setter en stopper for tapsrekken i kveld.

Klubben fra nordøst har nemlig ikke tatt poeng på sine fire siste kamper før Liverpool kommer på besøk til det som blir kalenderårets aller siste Premier League-kamp, men de likevel optimistiske.

Allardyce, som i likhet med Jürgen Klopp ble ansatt i starten av oktober, trekker frem planen og prestasjonen til West Bromwich på Anfield for drøyt tre uker siden som et eksempel på at rødtrøyene kan knekkes.

– De har noen svakheter

Der fikk Tony Pulis’ mannskap med seg det ene poenget, selv etter at Liverpool hadde tatt ledelsen. Faktisk ledet gjestene til innbytter Divock Origi utliknet langt ut i overtiden.

– Liverpool kan bli slått dersom du får kampplanen til å stemme og frustrerer dem. Jeg så at Tony nesten slo dem, så de har noen svakheter man kan utnytte, forteller Allardyce til Sunderlands nettsted.

Liverpool vant 1–0 over Sunderland borte forrige sesong, da etter en tidlig nettkjenning av utlånte Lazar Markovic, men nå reiser laget østover etter stygge 0–5 sammenlagt på sine to siste bortekamper i Premier League.

Skuffet over den svake formen

Kveldens verter, som med tolv poeng ligger nest sist på tabellen, håper på en reprise av prestasjonene mot Stoke, Crystal Palace og Newcastle, ifølge manageren. Allardyce legger samtidig ikke skjul på at han er skuffet over de siste ukene.

– Jeg hadde forventet mange flere slike opptredener. Men det forsvant, noe som skuffer meg, så jeg må virkelig få spillerne i gang og poengtere de individuelle ansvarene de har, og som lag må de gjøre det bedre gjennom juleperioden enn de har gjort det til nå, sier han.

Saken fortsetter under.


ØNSKER MER AV DETTE: «Big Sam» håper laget tryller frem en ny seier. (Video: TV 2)

Manchester City slo laget 4–1 på Etihad i helga, mens Chelsea vant 3–1 i London uka i forveien. Watford og Arsenal er de to øvrige lagene som har slått Sunderland siden sist nordøstklubben vant en kamp.

– Jeg er skuffet fordi jeg har sett egenskapene de har til å komme ut av problemer, og nå er jeg veldig skuffet over hva vi har fått til, legger den rutinerte briten, med en fortid i blant annet Bolton, Blackburn, West Ham og Newcastle, til.

Brown og Coates i forsvaret?

egne nettsider melder Sunderland at både kaptein John O’Shea og Younes Kaboul er ute med skader, noe som betyr at Wes Brown eller unggutten Tom Beadling trolig danner stopperpar med eks-røde Sebastián Coates.

O’Shea kjemper riktignok mot klokka for å bli klar i tide, men den tidligere Manchester United-forsvareren forventes å bli værende på sidelinjen.

Liverpool-spillerne må imidlertid bryne seg på midtbaneterrieren Lee Cattermole, som returnerte etter skade mot Manchester City på 2. juledag. I kampprogrammet skriver 27-åringen at han håper energien hans smitter over på resten av laget mot merseysiderne.

Les også: Henderson: – Vi må være smarte

Gjestene må for øvrig klare seg uten Martin Skrtel, James Milner, Divock Origi og Daniel Sturridge i tillegg til langtidsskadde Danny Ings og Joe Gomez. Etter å ha vært syk i nesten en hel uke, har Jordon Ibe trent som vanlig siden mandag.

Kampen mellom Sunderland og Liverpool på Stadium of Light har avspark klokka 20.45.