- Coutinho verdt sin vekt i gull

Innkjøpt for £8,5M fra Inter mener Brendan Rodgers at Philippe Coutinho nå er verdt mange ganger det beløpet, og hvis han fortsetter å score mål vil han bli en spiller av verdensklasse.

Philippe Coutinho er formspilleren i Liverpool, for ikke si engelsk fotball, om dagen. Ved siden av å være en playmaker med suverent overblikk og teknikk har han nå også begynt å score mål på fantastiske langskudd.

- Hvis dere ser på videoer av ham spille Futsal da han var 11 eller 12 år i Brasil, da han spiller han nå det samme spillet som voksen, sier Brendan Rodgers til Daily Express.

- Han er en guttunge som ønsker å trene hver dag. Vi satte ham inn da han var 19. Vi visste han var god nok, det dreide seg bare om å stole på hans evner og la dem vokse.

Nylig signerte Coutinho en ny 5-årig kontrakt med Liverpool, og fremtiden ser lys ut.

- Før han signerte snakket vi om hva han behøvde å gjøre for å komme til neste nivå og om det å kunne score mål mer regelmessig. Hvis han stabilt kan finne nettmaskene, da vil han være et talent i verdensklasse, forklarer Rodgers videre.

- Noen spillere føler at de trenger sikkerhet gjennom en ny kontrakt, men jeg tror ikke det var tilfellet med Phil siden han fortsatt hadde tre år igjen av den avtalen han hadde.

- Vi ønsket å sikre at vi hadde ham her fremover og belønne ham for hva han har prestert. Kanskje kan det ha hatt en etablerende virkning at han nå føler at dette er det stedet hvor han kommer til å være mesteparten av sin karriere.

- Jeg hadde sett ham spille med Eto’o og Sneijder i store kamper og han var akkurat en slik spiller som jeg elsker; han har en nydelig arroganse med ballen, en magisk touch, men han er samtidig effektivt.

- Det vet jeg ikke svaret på, men han er en vidunderlig spiller, svarer Brendan Rodgers på spørsmål om hvor mye Philippe Coutinho vil være verdt på dagens transfermarked.

- Uten tvil kan du imidlertid multiplisere flere ganger det beløpet vi betalte for ham, uten at jeg vil sette en prislapp. Hva han gir laget, da er han verdt sin vekt i gull.