- Den nye formasjonen har vært briljant for oss

Liverpools visekaptein stakk av med overskriftene fra Anfield i går. Trygghet bakover, kreative angripere, selvtillit og lagets formasjon er suksessformelen til rødtrøyene, mener han.

To perlescoringer i løpet av noen dager har bidratt til å senke serietoer Manchester City og underdogen fra Burnley på Anfield, men Jordan Henderson vil ha mer. 24-åringen sier imidlertid at han ikke bryr seg om hvor flotte målene hans er.

– Jeg liker å score selv om det er en «tap-in». Det betyr egentlig ingenting ettersom alle teller like mye. Det aller viktigste er de tre poengene for laget, sier han til klubbens TV-kanal.

Les også: – Jordan går foran som et godt eksempel

– Jeg ønsker alltid å score og ha målgivende pasninger. Og så mye som det er mulig, ønsker jeg alltid å ha en innflytelse på kamper. Men det viktigste er at vi er solide som et lag, og vi har fantastiske spillere fremover på banen.

Både Brendan Rodgers og lagkamerater hyller den formsterke midtbanespilleren, som har prestert til tross for en vond ankel den siste tiden, mens Henderson selv berømmer prestasjonen til hele laget.

– Det var en enestående innsats, helt fra Simon Mignolet til spillerne der fremme. Nå håper vi å bygge videre og holde flyten gående. Dersom vi er solide bakover, kan vi la spillerne på topp gå og gjøre jobben foran mål. Heldigvis fikk vi målene, og jeg følte at det var en bra gjennomført jobb.

Mener selvtillit er nøkkelen

Den utrolige Liverpool-formen, med tolv strake ligakamper uten nederlag, settes i perspektiv når sammenlikner med resten: Rodgers’ mannskap er det eneste laget i Englands fire øverste divisjoner som ikke har tapt etter nyttår.

– Det handler om selvtillit, er konklusjonen til Henderson, som sier de er i stand til å utfordre hvem som helst med spillere som Philippe Coutinho, Raheem Sterling, Daniel Sturridge, Adam Lallana og andre i angrepsrekka.

– Hvis vi er solide bakover, kommer de alltid til å score mål og skape ting. Det har vært nøkkelen for oss, og i tillegg har formasjonen har vært briljant. Vi har spilt med høyt press og intensitet, og det er noe vi bare må fortsette med.

Les også: – Han forbedrer seg hele tiden

Den tidligere Sunderland-spilleren fikk også sin 200. kamp i Premier League mot Burnley i går. Og med kapteinsbindet på venstrearmen har Henderson og Liverpool fortsatt ikke tapt en eneste kamp.

– 200 kamper betyr at jeg er i ferd med å bli eldre, noe som ikke er bra, svarer han med et smil.

– Men det kapteingreiene gjør ikke ting annerledes for meg. Jeg prøver bare å gjøre det jeg alltid har gjort og lede an som et eksempel, uansett om jeg er kaptein eller ei, og sånn er det for alle andre også. Prestasjonen og poengene er det viktigste. Jeg skal la alle andre se på statistikken.