- Det beste er i vente

Brendan Rodgers mener supporterne fortsatt ikke har fått nyte Liverpool på sitt aller beste denne sesongen. Nå tror han cuptapet for Chelsea i forrige uke vil slå positivt ut for de røde.

«Ville dette forstyrre eller sørge for en negativ effekt på sesongen», spurte Liverpool-manageren seg selv etter det knepne nederlaget på Stamford Bridge. I stedet satser han på at det heller gir laget et løft inn mot våren.

– Selvfølgelig ønsket vi å komme til finalen, men prestasjonsnivået fra de to kampene, og fra perioden før dem, har gitt oss en skikkelig oppmuntring. Vi har fortsatt ikke spilt opp mot vårt beste, sier Rodgers til pressen.

Les også: – En vesentlig måned for oss

– Vi hadde en vanskelig start på sesongen samtidig som de andre lagene hadde fulle spillerstaller og spilte veldig bra. For vår del handlet det om å finne tilbake til oss selv igjen. Nå har vi klart det, og toppformen vår er foran oss. Vi ønsker å nå den i kampene som venter, og komme til finalene.

Manageren, som sikter mot både FA-cupen og Europaligaen, ser ikke på den engelske turneringen som noe enklere etter at en rekke storlag røk ut av fjerde runde i januar. Men først og fremst fokuserer han på det som vil skje i Bolton onsdag kveld.

– Vi ser på den kampen som vanskelig. Kommer man seg gjennom hver kamp, blir sjansen større for å nå finalen. Jeg gjentar: Vi er med i to cupturneringer, og vi ønsker å komme så langt som mulig i dem.

– Må ha en god stall

Uansett kan Rodgers se seg nødt til å rotere på laget. Allerede lørdag reiser laget den korte turen over Stanley Park, hvor Everton tar imot rødtrøyene til sesongens andre Merseyside-derby. Og tre dager senere kommer Tottenham på Anfield-besøk. Selv om vi så vidt er kommet til februar, blir Spurs-oppgjøret lagets 42. kamp for sesongen.

– Jeg tror vi spilte 42 kamper forrige sesong, og frem til nå har vi spilt 39. I sommer var idéen at vi skulle styrke troppen nok til å kunne takle de ekstra kampene, forteller nordiren, som igjen påpeker at sommerkjøpene også var ment som et langtidsprosjekt.

– De ble hentet inn fordi vi i flere år har ønsket å være lenge med i forskjellige turneringer og utfordre i ligaen, og derfor er man nødt til å ha en god stall. Jeg vet at spillerne er spente og gleder seg, og at de nyter måten de spiller og jobber på for øyeblikket. Vi ønsker å holde det gående.

Les også: Vil undersøke Gerrard

Avspark i kampen mellom Bolton og Liverpool er klokka 20.45 onsdag kveld. Dersom det ikke blir noen vinnere etter 90 minutter, blir ekstraomganger – og kanskje straffekonkurranse – på Macron Stadium.