- Det blir utrolig å få spille på Anfield igjen

Senere denne måneden er Dirk Kuyt blant de inviterte til en veldedighetskamp fylt av tidligere røde og andre stjerner. 34-åringen innrømmer at han ble emosjonell da han fikk nyheten.

– Å få samtalen var veldig gledelig, for jeg har ikke dratt tilbake ennå, og det kommer til å bli veldig spesielt å bare reise tilbake til Liverpool, møte folkene, besøke Melwood og hilse på alle sammen, forteller Kuyt til klubbens nettsider.

Nederlenderen tilbrakte seks sesonger i Nordvest-England, og han spilte sin hittil siste fotballkamp på Anfield i mai for snart tre år siden. Senere denne måneden får han møte The Kop og Liverpool-fansen igjen.

Godt selskap

Kuyt er nemlig blant de mange inviterte til å spille i en veldedighetskamp på Anfield søndag 29. mars. Steven Gerrard og Jamie Carragher, som skal være kapteiner på hver sitt lag, velger spillerne som får delta.

I går bekreftet klubben at Luis Suárez, Fernando Torres, Pepe Reina, Xabi Alonso, Thierry Henry og Didier Drogba også er blant dem som blir å se på Anfield-gresset om cirka tre uker. I tillegg skal nåværende Liverpool-spillere som ikke blir opptatte med landslagsfotball, samt noen stortalenter fra akademiet, være med.

– Jeg vet mye har forandret seg siden jeg dro. Det er nesten ingen (fra den tidligere stallen, journ. anm.) igjen lenger. Men da jeg fikk telefonsamtalen om kampen, ble jeg litt emosjonell. Å få muligheten til å dra tilbake til Anfield en gang til, og spille med noen av dem jeg spilte med i seks år, er utrolig, sier Kuyt fornøyd.

Forventet ikke Anfield-retur

– Det er en veldig spesiell følelse fordi man aldri forventer dette skal skje igjen. Selv om jeg lukket døra bak meg etter seks år i Liverpool, vil jeg aldri glemme opplevelsene der. Champions League-kveldene, de spesielle dagene på Anfield. Du glemmer aldri dem. Men man forventer ikke å reise tilbake og spille en gang til på Anfield – og i en så spesiell anledning.

Inntektene fra kampen skal gå til Liverpool FC Foundation og deres støtteaksjoner i lokalsamfunnet, som blant annet Alder Hey-sykehuset og andre organisasjoner for spesielt å hjelpe barn, skrev klubben tidligere. Billettene til kampen koster 20 pund for voksne, 5 pund for barn og 15 pund for folk over 65 år. Medlemmer og sesongkortholdere kan kjøpe nå, mens det er åpent salg fra onsdag i neste uke. Les mer på Liverpools nettsider (ekstern lenke).