- Det er 95 prosent sikkert at Bobby drar til Liverpool

Den 16 år gamle Barcelona-spilleren Bobby Adekanye skal på medisinsk test i Liverpool på onsdag.

16 år gamle Bobby Adekanye er en av spillerne som FIFA mener Barcelona signerte uregelmessig som 12-åring, og får dermed ikke sjansen til å spille i kamper hos Champions League-mesteren før tidligest i januar 2016. 

Vingen har vært på lån i ungdomsavdelingen i PSV Eindhoven i påvente av at sanksjonene skal bli opphevet, men skal nå være lei av å vente og vil forlate akademiet i Barcelona, meldte Catalunya Radio tidligere mandag.

Nå skriver Liverpool Echo at han onsdag skal på medisinsk test i Liverpool, og at han deretter vil signere med akademiet i Kirkby.

Har lagt en plan for LFC-karrieren

Sent mandag kveld bekreftet også spillerens agent dette. 

- Det er 95 prosent sikkert at Bobby drar til Liverpool. Ajax og PSV var også alternativer, men til slutt endte valget på Premier League - den største serien i verden, sier agenten Josep María Minguella Junior til den nederlandske avisen Voetbal International.
 
- Liverpools har stor tro på ham. Hvis Bobby fortsetter utviklingen han har hatt de siste to årene, ser de ham som en fremtidig førstelagsspiller. Han vil starte med U18, og klubben har laget en plan for progressjonen hans så han kan være en førstelagsspiller om noen år, sier agenten. 

Den venstrebeinte 16-åringen skal ha god teknikk og stor fart, og blir betegnet som et stort talent. Han har landskamper aldersbestemt nivå i Nederland. 

Barcelona skal visstnok heller ikke kreve noen kompensasjon for spilleren. 

Adekanye flyttet fra Nigeria til Nederland som 4-åring, og spilte i Ajax før han kom til Barcelona i 2011.