- Det var en strategi som ville ta tid

Liverpool-manageren forventet at de nye, unge spillerne ikke ville få det enkelt etter overgangen til de røde. Men i dag har de tilpasset seg, tror sjefen, og det nyter klubben godt av.

Sommervinduets mange Liverpool-kjøp måtte tåle knallhard kritikk da nysigneringene ikke leverte utover høsten. Luis Suárez hadde satt en skyhøy standard på Anfield, og Brendan Rodgers brukte over én milliard kroner på å styrke stallen etter salget av uruguayaneren.

Ni spillere, inkludert utlånte Divock Origi, ble røde før sesongen. De aller fleste var unge stortalenter, men da Liverpool rotet midt på tabellen, og lavere, helt ut i november, følte Rodgers på frykten av bli sparket.

Les også: – Noe måtte gjøres

Nordiren, som erkjente at laget spilte uten identitet og stod overfor en enorm utfordring, nektet å gi seg. Og etter forandringer på både laget og formasjonen har typer som Emre Can, Alberto Moreno, Adam Lallana og Lazar Markovic vist at de kan forsvare prislappene.

Rodgers sier han hele tiden var klar over at det han og Liverpool gjorde på markedet i sommervinduet, var en plan som ville bruke tid før den blomstret. Nå er han glad for å se at ting endelig fungerer.

– I dag blir spillere dessverre dømt umiddelbart. Tidligere i sesongen sa jeg at så fort de begynte å slå seg til ro og forstå hva som forventes av dem, så kan fremtiden bli veldig spennende her, forteller han, ifølge Liverpool Echo.

– Måtte la dem tilpasse seg

– Uansett om man kommer inn for 20, 30 eller 40 millioner pund, kan det fortsatt bli vanskelig. Vi så hvor briljant Luis Suárez var da han spilte her i England. Så dro han sørover, og der har det ikke bare vært enkelt for ham, men han er fortsatt en verdensklassespiller. For spillere som kommer inn til Premier League, vil det alltid være vanskelig, spesielt hvis de er unge. Vi måtte bare gi dem tid. Vi måtte la dem tilpasse seg måten vi spiller på, og nå begynner dynamikken mellom alle spillerne å bli synlig.

I seieren over de regjerende seriemesterne, Manchester City, på Anfield søndag ettermiddag, var hele syv Liverpool-spillere i startoppstillingen 24 år eller yngre. Det er en strategi både Rodgers og eierne har siktet tydelig mot, og manageren sier det er ekstra spesielt å ha spillere fra akademiet på laget.


UNGT LAG: Målscorerne, Philippe Coutinho og Jordan Henderson, er 22 og 24 år gamle. (Video: TV 2)

– Modellen denne klubber følger, handler om å skape verdensklassespillere. Jeg liker å se en unggutt som Raheem Sterling komme fra reservene og inn på førstelaget. Det er alltid herlig når det skjer. Jeg liker også å se på utviklingen til seniorspillere. Dette handler om balansen, forklarer han.

Les også: Nyter godt av større stall

– Jeg synes prestasjonen mot Manchester City var utrolig når man tenker på alle faktorene rundt oppgjøret og nivået på spillerne de har. Vi var veldig dominerende i kampen. Det var virkelig et flott bilde på hvordan vi har jobbet her.