– En fantastisk avslutning

Liverpool-kapteinen sier han var trygg på at de offensive spillerne ville skape noe på tampen.

Oppgjøret mellom Stoke City og Liverpool var jevnspilt og fullt av dueller, men fire minutter før full tid vartet Philippe Coutinho opp med en perle av de sjeldne. Fulltrefferen resulterte i tre poeng.

Se kampreferat: Stoke – Liverpool 0–1

– Vi visste det ville bli vanskelig å komme hit, men vi har jobbet hardt i oppkjøringen. Vi viste hvor motstandsdyktige vi er i dag, og så vartet Philippe opp med litt magi, sier Jordan Henderson i et intervju vist på TV 2.

Brassen fikk ballen av Joe Gomez omtrent midt på vertenes halvdel. Han kjempet seg fra en Stoke-spiller, satte fart mot boksen og dundret ballen bestemt i målet fra langt hold.

Saken fortsetter under.


SEN JUBEL: Coutinho ble matchvinner mot Stoke. Her er et samendrag fra kampen. (Video: TV 2)

– Jeg sto bak ham da han skjøt. Så fort han forsøkte å dra seg mot høyre, visste jeg han ville gi keeperen problemer, og det var en fantastisk avslutning, forteller Henderson videre.

– Visste vi kom til å skape noe

Det så lenge ut til å ende målløst mellom lagene i dag. Liverpool kom bare til to skudd på mål før Coutinho-suseren, og de kom fra Martin Skrtel og Dejan Lovren. Likevel hadde Henderson på ingen måte gitt opp da klokka nærmet seg 90 minutter.

– Jeg har alltid tro på angrepsspillerne våre, og at vi kan skape én eller to sjanser mot slutten av kampen. Så lenge vi var solide bakover, visste jeg at vi ville få en mulighet til å vinne kampen, sier 25-åringen.

Seieren følger opp det pinlige nederlaget fra sesongavslutningen i mai. Inntrykket i 1–6-tapet, som for øvrig er det styggeste Liverpool-tapet i Premier League-historien, var noe spillerne ville rette på.

Les også: Spillerbørs: Debutant imponerte

– Vi ønsket å legge det bak oss. Dette er en ny sesong, en ny start. Det er viktig å holde beina på bakken nå. Det er én seier, én kamp, så vi må fortsette å jobbe hardt, legger Henderson til.

Bakover på banen viste Liverpool mye positivt mot det svært robuste Stoke-laget. Hjemmelaget kom faktisk bare til én fattig avslutning på mål gjennom hele kampen.

– Dette var en krig. Vi kom hit og var forberedt på fysikken deres. Det er veldig godt for forsvarerne og målvakten når man holder nullen, og det viktigste er de tre poengene, sier Skrtel, ifølge Liverpool Echo.