– Er det et øyeblikk man bør feire, så gjør det!

Jürgen Klopp svarer på kritikken etter at spillerne tok bølgen etter 2-2 mot West Brom. Han er mer opptatt av å skape en magisk atmosfære på Anfield.

Det er mange eksperter som har diskutert Jürgen Klopps opptreden etter at Divock Origi satte inn Liverpools utligningsmål drøye fem minutter på overtid mot West Bromwich tidligere denne måneden.

Klopps målfeiring ble i Liverpool Echo beskrevet som at han feiret scoringen som om han hadde vunnet Champions League, og «slo seg på brystet som en gal gorilla». Etter det samlet han spillerne og ba dem hylle The Kop.

– Kan man feire, så gjør det!

Tyskeren  hadde det samme for vane i Borussia Dortmund, og ønsker å skape en lignende atmosfære mellom spillerne og publikum på Anfield. Men endel eksperter mente Klopp burde spart feiringen til en større prestasjon.

– Et lag viser at de er takknemlige for atmosfæren, og noen sier at «dette er bare for spesielle begivenheter». Hvorfor er det slik? Publikum feirer hvert mål. Det vil alltid være et gap mellom oss. Vi spiller, de ser på. Men det er ikke slik jeg ser på livet.

– Vi vet ikke hvor lenge vi lever, så vi må gripe dagen. Vi må ta vare på øyeblikket, og er det et øyeblikk man bør feire, så gjør det!, sier Klopp i et intervju med BBC.

Innenfor Anfields fire vegger

Han mener det må skapes en helt egen stemning mellom spillerne og publikum, og at spillerne må vise tilskuerne at de er villig til å gjøre alt for at de skal nyte å være på kamp. Klopp er helt uinteressert i hva andre mener om det som skjer på Anfield.  

– Du kan for eksempel dra hjem til familien din og feire jul akkurat som du vil, uten at det er interessant hva noen utenfor dine fire vegger sier om det. De sier kanskje: «de har et tre som blinker i blått og grønt, er de gale?». Men du sier det er farger du liker. Det er ikke interessant hva alle andre sier.

– Vi er ikke her på jorda for å gjøre hva alle vil. Vi må være en gruppe. Noen ganger er det familie og venner. Slik jeg ser på det, er Liverpool familie og venner, sier Klopp. 

LES OGSÅ: – Klopp ba oss jobbe hardere