- I Liverpool er manageren størst

Jamie Carragher mener manageren i Liverpool er i en unik posisjon i forhold til andre klubber, spesielt ellers i fotballeuropa.

- Du ser på andre klubber i verden, og steder hvor en snakker om at spillere er mektigere enn manageren. Kanskje i utenlandske klubber som de store spanske klubbene. I Liverpool er respekten for manageren større enn noen annen klubb i verden, når det kommer til spillere og supportere. Når Liverpool vinner, er det manageren for supporterne, sier Jamie Carragher i et langt intervju med fotballjournalisten Graham Hunter.

 

Podcasten med intervjuet kan lastes ned her - eller høres her.

 

- Jeg tror det startet med Shankly. Lagene hadde store spillere, men respekten for manageren i Liverpool er større enn noe annet sted. Det er alltid flagg for manageren på The Kop. Store spillere spilte i de lagene, men der det i andre klubber vil handle om spilleren som vant cupen, er det i Liverpool manageren som gjorde det.

 

I podcastene til Hunter, hvor Gordon Strachan og Gary Neville tidligere har vært gjester, går en i dybden med gamle historier og synet på fotball.

 

- Jeg har aldri satt spørsmålstegn ved noe fra en manager, eller spurt hvorfor vi gjør det og det på trening. Det var morsomt, for Rafael Benítez var vant med at spillerne stilte spørsmål, i Valencia. Alt han sa gjorde vi bare. 

 

- Han testet oss. Det var dagen før en kamp, og han ba oss gjøre så og så mange løp. Og vi bare gjorde det. Midtveis sa han «nei… hvorfor har dere latt meg gjøre dette?» Jeg tror det er den engelske mentaliteten, at dersom manageren ber deg gjøre noe så gjør du det bare.

 

- For Rafa handler fotball om hjernen, og det var perfekt for meg. Jeg er aggressiv, men var ikke den største, sterkeste eller raskeste, men spillet mitt handlet om å følge med og lese situasjoner. Jeg elsket å jobbe med ham. 

 

- I de store kampene i Istanbul og Cardiff vant vi ikke på grunn av at vi var smarte, men på grunn av hjertet. Det var på en måte litt i mot hva han står for, men i slike kamper tar følelsene litt over, og spesielt Liverpool, med supporterne, meg og Stevie. Det blir litt for følelsesladd til tider, men i de kampene spilte vi mer med hjertet. Det var nok ikke slik Rafa ville ønsket vi vant dem, men vi vant dem til slutt.