- Ings er et røverkjøp

Mandag ble det klart at Danny Ings er enig med Liverpool. Her er noen av reaksjonene etter at nyheten ble kjent.

Det er fortsatt en måned til transfervinduet åpner offisielt, men allerede har Liverpools sikret seg James Milner og Danny Ings.

Mandag ble Ings-overgangen bekreftet. Selv om det er delte reaksjoner blant supporterne på overgangen, mener de fleste kommentatorer og eksperter som har vært på banen så langt at Liverpool har gjort en god investering med å sikre seg 22-åringen på free transfer.

Enorm arbeidsinnsats

«Rodgers trenger en spiss. En som kan gjøre en forskjell fra start, og kan finne nettet uke inn og uke ut. Ingen av Daniel Sturridge-erstatterne har klart det så langt», skriver Mirror, og viser til Mario Balotelli, Rickie Lambert og Fabio Borini.

«Ings kommer med den ekstra bonusen som er en utrolig arbeidsinnsats».

«Han er vant med å presse, og vil være den første forsvarslinjen for Brendan Rodgers menn», skriver Mirror i sin oppsummering av «Fem grunner til at Burnley-spissen er perfekt for Brendan Rodgers røde».

De mener dessuten at dette er et «røverkjøp» for en engelskmann som bøtter inn mål. Selv om Ings kommer til Liverpool som Bosman-spiller vil han koste mellom 6 til 8 millioner pund, på grunn av utviklingsmidler som Burnley har rett på. Hvis klubbene selv ikke blir enige om summen, vil den bli bestemt av Professional Football Compensation Committee.

Mirror mener også at han er bedre enn alternativene som allerede er på plass, at han som ung engelskmann passer inn i Rodgers filosofi, og de oppsummerer sine fem punker med hans 39 mål siden starten av forrige sesong.

LES OGSÅ: Dette er Danny Ings

Sammenlignes med Harry Kane

«Danny Ings er en inspirerende signering for Liverpool - han kan bli bedre enn Harry Kane,» mener The Telegraphs Mark Ogden.

«Liverpool og Brendan Rodgers har gjort et smart trekk, med en spiller som har kvaliteter som sannsynligvis vil blomstre på Anfield».

«Det som er veldig positivt for Liverpool er at Ings fortsatt har et overraskelsesmoment neste sesong, fordi han har vært under radaren i Burnley. Og hvis han fortsetter utviklingen han har vist på Turf Moor de siste 12 månedene, kan Ings bruke Anfield til å overgå Kane, og bli den mest hyllede av de to,» skriver han.

Han tror Ings vil ha en god mulighet til å starte sesongen for Liverpool med Sturrdige på sidelinjen, og flere av de andre spissene enten på vei bort eller uten tillitt fra Rodgers.

«Mange som ikke har sett Ings på nært hold, vil himle med øynene over Liverpools interesse i ham. Men han er en spiler som raskt kan bli svaret på Liverpools scoringsproblemer. Selv om han aldri vil bli en ny Suarez, vil han bli bedre enn mange forventer,» skriver Telegraph.

Kan bare bli bedre

John Aldridge er også overbevist om at Ings er en god signering for Liverpool.

- Han er en ung gutt som har scoret 11 mål for Burnley, et lag som har slitt fælt for poengene, og slitt fælt for å få mål. Han er nær et gjennombrudd til det engelske landslaget, han er en jeg tror har et stort potensiale som målscorer - og han han er allerede en målscorer, han vet hvor nettet er, sier Aldridge til Liverpoolfc.com.

- Han beveger seg godt. Han er raskt, og han kan skyte. Han er ganske klinisk foran mål. Han er en spiller som bare kan bli bedre slik jeg ser det, legger Aldridge til.

Også Jamie Carragher mener Ings er et godt kjøp. 

«Det er godt å se nye ansikter så raskt etter en skuffende ssong. Det er ingen tvil om at man forbinder begge med svette mer enn inspirasjon, men etter 6-1-tapet for Stoke og en svak avslutning på sesongen trenger vi det», skriver Carragher på Kicca.com

Han mener Ings vil ta rollen som Borini i laget, men tror Ings kan bidra med mer. Men tror han først vil bli brukt i Europaliga og ligacupkamper for å så spille seg inn i laget. 

Carragher svarer på Twitter at han regner med det vil komme flere signeringer. Men at han liker de to avtalene som nå er gjort med Milner og Ings. 

«Jeg liker dem og tror de begge vil forstererke troppen,» skriver han.

Risikofritt kjøp

Liverpool Echo mener Ings passer Liverpools profil, og ikke minst at prisen som betales for ham er veldig i trå med filosofien om å få mest mulig ut av hver eneste signering. Og det at Ings banker på døra til det engelske landslaget, gjør dette til et godt tidspunkt å kjøpe ham på.

«Sammenlignet med Mario Balotelli og Rickie Lambert er han et ganske risikofritt kjøp, med potensiale til å bli et røverkjøp,» skriver de.

At han har scoret så mye for et lag som skaper langt mindre sjanser enn Liverpool er også noe de legger vekt på.

«Liverpool skapte 435 sjanser sist sesong, i sterkt kontrast til Burnleys 317. Liverpool kom også til 160 flere skudd enn laget som rykket ned. Med en treffprosent på 43 prosent må Ings forbedre seg foran mål. Men kvaliteten på sjansene han får vil også være bedre, i teorien,» påpeker Echo.

Echo ser på hans Premier League-erfaring, samt hans allsidighet i forhold til hvordan målene er kommet som en annen styrke.

«Av hans 11 mål denne sesongen, har fire vært med høyrebeinet, tre med venstre, de siste fire har vært headinger. Alle 11 kom fra innsiden av 16-meteren.»

Echo minner også om at selv om man nå har signert Ings, må Liverpool fortsatt forsterke mer offensivt, og at han ikke er noen garanti for 20 mål på en sesong.

LES OGSÅ: Første overgang siden 1962