- Jeg er begeistret over å komme tilbake

Som 35-åring fikk Gary McAllister en overraskende telefon fra Liverpool. Den nye førstelagstreneren føler han fortsatt skylder klubben etter det.

- Jeg er veldig fornøyd og veldig begeistret over å komme tilbake. Det er fantastisk og jeg ser virkelig fram til det, sier Gary McAllister til Liverpoolfc.com.

Lørdag ble han bekreftet som Brendan Rodgers nye førstelagstrener. 

McAllister debuterte for Liverpool som 35-åring i 2000 og hadde stor suksess i den sesongen hvor de røde vant tre cuptitler. Han sammenligner det som skjedde den gangen, men det at han nå har fått en nye trenerjobb.

Saken fortsetter under bildet.

Håper på gjentakelse

- Jeg føler det som om jeg skylder Liverpool, etter at jeg fikk den sjansen på tampen av karrieren som 35-åring. Dette er på samme måten. Jeg føler det samme som jeg gjorde da. Det var en overraskende telefonsamtale den gangen, da jeg fikk muligheten til å komme for å spille for Liverpool som 35-åring.

- På rett sted til rett tid, og jeg håper det blir en gjentakelse, sier nå 50 år gamle Gary. 

Saken fortsetter under bildet.

DELTE UT PRIS: Gary McAllister var med å markere Steven Gerrards 600. kamp for Liverpool.

- Mye hardt arbeid og dedikasjon, alt er på plass. Liverpool er en klubb der man kan vinne ting, det er et faktum, sier han.

I sin karriere i Liverpool fikk han 87 kamper og scoret 9 mål. Han ble kåret til kampens beste spiller etter UEFA-cupfinalen mot Alaves, der han var involvert i fire av Liverpools fem mål i 5-4-seieren, og scoret ett fra straffemerket. 
 
Saken fortsetter under bildet.
ASSISTENT: Gary McAllister ble hentet inn som assistent for Gerard Houllier i Aston Villa. Samme mann hentet McAllister til Liverpool i sin tid. 

Ble gjenforent med Houllier

McAllister ble Coventry-manager rett etter at han dro fra Anfield i 2002, to år seinere trakk han seg for å ta seg av sin kreftsyke kone.

Han ble igjen manager i Leeds i 2008. Han har også vært trener i Middlesbrough, før han ble Gerard Houlliers assistent i Aston Villa, hvor han var til 2011.

- Jeg ser fram til å jobbe med spillerne. Det har vært noen spennende signeringer, og det er noen fantastiske spillere som allerede er i klubben, sier McAllister om dagens Liverpool-mannskap.

LES OGSÅ: Rodgers om McAllister