– Jeg ønsker å bli Liverpools førstekeeper

Utlånsspilleren Danny Ward nyter stor suksess i Skottland – men 22-åringen håper å imponere Klopp allerede til sommeren.

Danny Ward imponerer som Aberdeens førstevalg på keeperplassen. Ward er som kjent på utlån fra Liverpool, og waliseren har store planer for fremtiden. Sisteskansen ønsker seg etter hvert tilbake til Liverpool, der han har et mål om å bli lagets førstekeeper.
 
Aberdeen ligger på andreplass i skotske Premier League, og Ward har voktet buret i totalt 26 kamper for nordøst-klubben.

Vil tilbake etter sesongslutt

Ward ønsker å returnere til Liverpool til sommeren, og da vil han forsøke å overbevise Klopp om at han er verdig en plass i Liverpool-troppen.
 
– Jeg håper å dra til Liverpool til sommeren. Skotland har vært en fornøyelse for meg. Det å få spille regelmessig har vært utrolig viktig, uttaler Ward til Daily Mail (gjengitt i Liverpool Echo).
 

Simon Mignolet og Danny Ward.
Ward forteller at det er en spesiell jobb å vokte buret til en toppklubb.
 
– Det kan gå 80 minutter uten særlig å gjøre, men plutselig må man gjøre en viktig redning. Det er nokså likt som å spille for en storklubb i England, som Liverpool. Dette kan bare være en nyttig erfaring for fremtiden.
 
– For meg er det utvilsomt en ambisjon å bli Liverpools førstekeeper. Jeg har selvtillit nok til å tro at jeg kan spille på det øverste nivået. Ideelt sett er det Liverpool – det ville vært fantastisk. 

– Har en sjanse

– Liverpool ga meg en langtidskontrakt før jeg fikk gjennombruddet. For meg betydde det at jeg hadde en sjanse. På langsikt ville jeg elsket å være Liverpools nummer 1.
 
Ward var i Aberdeen da Klopp ble ansatt, men han fikk møte tyskeren under en samling i landslagspausen.
 
– Jeg møtte den nye manageren etter forrige landslagspause. Da fikk jeg se hva han gjør på trening, og jeg fikk en følelse hvordan han jobbet. Det var strålende å få vist meg der. Jeg var der i to dager og to økter, før jeg dro tilbake til Aberdeen.
 
Ward fikk et godt inntrykk av Klopp i løpet av den korte tiden han tilbragte på Melwood:
 
– Klopp virker som et friskt pust. Han ga energi og nytt liv til klubben, og man kan også se det på måten spillerne spiller på. 
 
Liverpool linkes stadig til nye keepere, og diskusjonen tok nærmest fyr i kjølvannet av Mignolets tabbe mot WBA og Bogdans glipp mot Watford.