- Jeg tenkte for mye

Simon Mignolet sier at han måtte finne tilbake til sitt naturlige spill for å finne tilbake til formen, hjulpet av Liverpools trenerstab og sin forlovede.

Simon Mignolet hadde slitt mesteparten av høsten, og da han kom tilbake under kampen mot Burnley for en skadet Brad Jones var det mange som hevet øyenbrynene da han lot en ball gå ut over dødlinjen mens han skulle spille den ut.

- Det var da jeg forstod at jeg måtte gjøre noe, innrømmer Simon til Daily Telegraph. – Jeg hadde middag med min kjæreste og hun spurte meg «Simon, hender det at du tenker for mye på ting?» Hun kommer til hver kamp og kjenner min personlighet bedre enn noen.

- I løpet av en kamp prøvde jeg alltid å finne den beste løsningen på situasjoner. Hva jeg ville glemme var det verste jeg kunne gjøre, hvor det å gi bort den corneren er det beste eksempelet, som var ganske komisk når du ser tilbake på det.

- Jeg kunne vurdere det slik eller slik, med for eksempel hvem jeg skulle sende en pasning til. Kort sagt tenkte jeg for mye og kom i tidsnød heller enn å spille mitt naturlige spill.

- Det har trolig med min personlighet å gjøre. Enten det var skole, universitet og selv i mitt private liv, jeg er ikke en som gjør noe impulsivt eller vilt. Jeg vil ikke våkne opp og bare gå og kjøpe meg en Ferrari, som noen fotballspillere kunne finne på å gjøre. Det er ikke slik jeg er og det ble en del av meg ute på banen.

- Det kan være bra at du tenker mye og er disiplinert, men det er ikke alltid mulig som keeper. Når du blir presset, da må du ta en avgjørelse i løpet av et sekund. Noen ganger er det bedre at du tar en gal en heller enn at du bare venter å ser på hva som vil skje.

- Hvis du tenker for mye og begynner å tvile på ting, da vil det se ut for den øvrige verden at du har mistet selvtilliten. Det var imidlertid aldri tilfellet med meg.  Jeg har alltid hatt tro på meg selv og hvis du tar en tidlig avgjørelse, er besluttsom og dirigerer, da vil folk tenke «Å, han har langt større selvtillit nå». Det er noe man antar.

- Siden har det gått veldig bra, jeg spiller bedre enn før jeg ble satt ut av laget. Jeg har igjen fått øynene opp for hvilke øyeblikk jeg skal ta en avgjørelse, det er hva som har vært forandringen. Høye baller inn i feltet, innlegg, foreta hurtige utrusninger, klarere, tilbakespill – det er ting som går bedre.

Mignolet har holdt buret rent i fem av de åtte siste kampene i Premier League siden returen, og han berømmer Brendan Rodgers, keepertrener John Achterberg og psykiater Dr Steve Peters.

- Jeg trodde aldri jeg var ute av laget for godt. Du kan ikke senke hodet men se på det som læring og at du skal komme sterkt tilbake.

- Jeg var skuffet (over å bli satt ut). Det var Manchester United borte – en stor kamp, men i den korte tiden jeg var ute ga det meg tid til å reflektere. Steve Peters kom inn i bildet igjen sammen med manageren, og keepertreneren.

- Jeg takker manageren og trenerstaben. Manageren har vist at han har tro på meg, det er noe jeg setter pris på.

- Jeg har ventet i noen kamper før jeg ønsket å snakke om det, men dette er det rette øyeblikket. Folk vil likevel kun huske hvordan du spilte i den siste kampen. Hvis jeg gjør en tabbe mot Crystal Palace er det hva folk vil huske.