- Jordan går foran som et godt eksempel

Tre viktige målpoeng på fire dager viser at Jordan Henderson er i storform. Simon Mignolet skryter av lederegenskapene hans, og han maner laget til å holde formen gående ut sesongen.

Den unge visekapteinen, som igjen bar bindet med stil i går, er favoritten til å overta kapteinsrollen når Steven Gerrard forlater klubben til sommeren. Mot Burnley scoret han åpningsmålet, som han også gjorde mot Manchester City i helga, og han sørget for innlegget på 2–0-scoringen til Daniel Sturridge.

– Jordan er en enorm spiller. Han er en veldig positiv fyr som jobber hardt og går foran som et godt eksempel. Han prater mye, både på banen og i garderoben. Han leder an, og alle andre følger etter, sier Mignolet overfor Liverpool Echo.

– Jobber som en enhet

Sisteskansen, som nå holdt nullen for sjette gang på sine åtte siste Premier League-kamper, påpeker at det ikke er en mangel på ledere i laget selv om snittalderen er veldig lav.

– Hver eneste spiller bidrar. Vår store styrke er at vi er en enhet som jobber bra sammen. Men det er individer som scorer målene, og for øyeblikket er det Jordan, Philippe (Coutinho) og Studge som gjør den jobben. Å score vil gjøre godt for Daniels selvtillit, forteller han.

– Ville ikke slippe inn tåpelige mål

Seieren over Burnley var helt nødvendig for å ikke gjøre Manchester City-kampen verdiløs, mener Liverpool-keeperen, som samtidig sier man kan trekke frem hvilken som helst spiller fra laget fordi «alle sammen gjør det bra» for tiden.

– Vi er fornøyde med seieren. Vi trengte å ta de tre poengene, ellers ville ikke den seieren over Manchester City betydd noe som helst. Lag som dem og Chelsea mistet poeng mot Burnley på hjemmebane. Vi ville sørge for å ikke slippe inn noen tåpelige mål, og nå må vi fortsette sånn frem til sesongslutt.

Se video: Høydepunkter fra Liverpool – Burnley

Etter sidebyttet i går stormet Mignolet ut og avverget en Burnley-sjanse for Ashley Barnes. Men duoen klinket hodene sammen, og det resulterte i at Martin Skrtel ville lappe keeperen sammen.

– Det er bare en skramme, et kjøttsår. Skrtel kom faktisk bort til meg og la litt vaselin på det. Og så begynte det å blå. Han ville nok ikke vært en god lege!

Mignolet erkjenner imidlertid at den gode formen, og selvtilliten som følger, gjorde at han turte å være så offensiv. Dette ville trolig ikke skjedd tidligere i sesongen, innrømmer han.

– Ja, det hadde jeg nok ikke gjort. Å holde nullen er bra, og jeg er glad for hvordan ting fungerer nå. Men alle sammen er nødt til å fortsette utviklingen og holde blikket rettet fremover, sier han.

Forventer tøff kamp

Neste kamp på programmet spilles søndag. Da kommer Championship-klubben Blackburn på besøk til Anfield med et mål om å gå videre til FA-cupsemifinalen.

– Det kommer til å bli en tøff kamp, men vi ønsker å gjøre det bra i FA-cupen. Vi har en god mulighet. Vi ønsker å avansere til Wembley, men vi vet det ikke blir enkelt. Det er nok en stor kamp, og vi må sørge for å gjøre jobben på søndag.