- Liverpool har tydelig lært av feilene fra 2014

Liverpool nærmer seg allerede seks ny spillere, men Liverpool Echos kommentator mener strategien bak kjøpene er mye klarere enn i fjor sommer.

Nathaniel Clyne forventes å bli Liverpools sjette sommersignering på onsdag. Fra før har James Milner, Danny Ings, Adam Bogdan, Joe Gomez og Roberto Firminoblitt klare for klubben.

På denne tiden i fjor hadde man bare signert Rickie Lambert og Adam Lallana, men seks til fulgte.

Det har fått Liverpool Echos James Pearce til å undre seg om Liverpool har lært noe av feilene som ble gjort i overgangsmarkedet i 2014?

For mye - for raskt?

NUMMER 6: Nathaniel Clyne blir sannsynligvis Liverpools sjette signering. 

«Svarer de på den bitre skuffelsen sist sesong med å prøve å gjøre for mye - for raskt? Når man ser nærmere på det er denne sommeren annerledes», skriver Pearce i en kommentar rundt overgangene til nå i sesongen.

Han peker på at denne sesongen har det handlet mer om å finne erstatninger, og å bringe inn kvalitet istedenfor kvantitet. 

Han peker også på at to av spillerne åpenbart ikke engang er i planene kommende sesong. Joe Gomez, som mest sannsynlig blir sendt på lån, og Adam Bogdan, som er kjøpt inn som reserve for å erstatte Brad Jones. 

«Av de fire andre, er tre etablerte Premier League-spillere - som vet hva som kreves for å lykkes i den øverste divisjonen. James Milner for Steven Gerrard, Clyne for Glen Johnson og Danny Ings for Fabio Borini», skriver han.

Roberto Firmino er den som ikke passer inn i regnestykket med spillere med Premier League-erfaring eller som direkte erstattere.

«Men etter fire år i Tyskland og 140 Bundesligakamper i beltet er han absolutt ingen nybegynner,» skriver Pearce.

Og mener kjøpet av brasilianseren viser en helt annen ambisjon med kjøpene enn man hadde i 2014.

LES OGSÅ: Ble oppdaget av tannlegen

Snakket knapt et ord engelsk

MANGE NYE FJES SIST SOMMER: Sist sommer ble LIverpools treninger fylt opp med mange unggutter som trengte tid på å tilpasse seg.

«Sommeren 2014, var fire av Liverpools åtte nysigneringer 22 år eller yngre, og snakket samlet knapt et ord Engelsk. Emre Can, Lazar Markovic, Javier Manquillo og Alberto Moreno var ikke bare nye til kravene i Premier League, men knapt ute av tenårene og skulle finne seg til rette i et nytt land. Ikke overraskende var tilvendingstiden vanskelig, og de slet.»

Av de andre kjøpene påpeker Pearce at Lambert bare var en plan B, Lallana har slitt med skader, og Mario Balotelli blir omtalt som et panikkkjøp på slutten av transfervinduet. Og han mener det er en bedre plan over innkjøpene denne sesongen.

Dejan Lovren var spilleren man hadde høyest forventinger til, men som ikke innfridde på Anfield sist sesong - selv om han kom fra Premier League.

Han mener likevel Premier League-erfaring er viktig for at ikke innkjøringsperioden skal bli like tung som sist sesong, og derfor er man også ute etter en spiss som har scoret mål i Premier League. Det skal være hovedgrunnen til at Christian Benteke er øverst på ønskelisten.

«Som klubb har Liverpool tydelig lært av feilene fra 2014,» konkluderer Pearce med.

LES OGSÅ: 16-årig Barcelona-talent på vei til Liverpool

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - sjekk ut denne linken!