– Lovren og Henderson er viktige

Jürgen Klopp er veldig glad for å ha både Dejan Lovren og Jordan Henderson i full vigør igjen etter skader.

Henderson har bare startet tre kamper etter at tyskeren kom til klubben, på grunn av en hælskade og et metatarsalbrudd som holdt ham på sidelinjen helt fra august til desember. Lovren fikk en kneskade i 2-2 kampen mot West Bromwich tidligere denne måneden, og har kommet tilbake i spill raskere enn først fryktet.

– Jeg hørte at mange supportere ikke var fornøyde med prestasjonene til Dejan da jeg kom hit. Jeg har ikke noe å klage på etter at jeg tok over. Han blir bedre og bedre, det er sannheten, sa Klopp under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Han har vist hvor sterk han er, og personlig er jeg ikke overrasket, for jeg kjente til hans kvaliteter. Jeg ble litt overrasket over all kritikken mot ham, så jeg er glad for at han viser seg fra sin beste side nå.

Klopp mener at det er hele lagets ansvar å forsvare seg, og ikke noe som bare er forsvarsspillernes ansvar.

– Det er veldig viktig at vi forsvarer oss godt som lag, da det gjør det enklere for midtstopperne. Dersom motstanderne får for mye rom å boltre seg i på midtbanen, blir det nesten umulig å spille godt som midtstopper. Måten vi gjorde det på mot Leicester gjør jobben enklere for midtstopperne.

– Henderson har funnet rytmen

Jordan Henderson spilte sin beste kamp siden comebacket etter skade mot Leicester på Boxing Day, noe Liverpool-manageren var veldig godt fornøyd med.

– Jordan var sterk på midtbanen. Han har funnet rytmen igjen, og det er veldig viktig for oss at han beholder den rytmen. Han var god mot Watford også. Det var ikke mange som var gode mot Watford, men han var det.

– Mot Leicester var han veldig dominerende, og dette var første gang etter at jeg kom til klubben at vi spilte 4-4-2 med Hendo og Emre Can sammen, der begge hadde offensivt ansvar. En av dem må beskytte forsvaret, så de må prate sammen under kampene, og de trenger også hjelp fra de andre spillerne.

– Prestasjonen mot Leicester var veldig bra, og nå håper jeg Jordan holder seg skadefri slik at han kan hjelpe oss. Han er en kvalitetsspiller.

LES OGSÅ: Dette hadde Klopp å si til pressen