– Må aldri forvente en enkel kamp

Jürgen Klopp forklarer hva som er den største endringen fra det stygge nederlaget i Watford før jul.

Liverpool avsluttet 2015 med full pott og null baklengsmål på sine to siste kamper, noe som står i sterk kontrast til den vonde opplevelsen på Vicarage Road bare noen dager før julaften.

Der vartet Watford opp med en opptreden de røde ikke håndterte, og 0–3 tangerte Liverpools styggeste tap for sesongen. Manageren forklarer overfor pressen at arbeidsinnsatsen har vært en helt annen de to påfølgende kampene.

– Må kjempe for resultatet

– Vi må alltid sørge for å være forberedt, slik at vi kan få gode karakterer på de prøvene vi har. Vi trenger poeng, det er helt klart. Men først og fremst er man nødt til å kjempe for resultatet, og det er den største forandringen i de to siste kampene.

Saken fortsetter under.

I løpet av tyskerens tid på Merseyside har Liverpool blant annet storspilt og slått Chelsea og Manchester City på bortebane, men innsatsen mot Leicester og Sunderland er det laget trenger for konsekvente resultater.

– Frem til da vant vi våre skikkelig gode kamper, hvor vi spilte veldig bra, men vi var helt gjennomsnittlige da vi tapte. Det er ikke slik det bør være hvis man ønsker stabile resultater, sier han.

Resultatet i Sunderland er en god måte å avslutte året på, sa Klopp på Stadium of Light, og han var spesielt fornøyd med hvordan laget opptrådde bakover og tålmodigheten de viste fremover. Klopp mener i tillegg at Liverpool fort kunne fått det mer behagelig.

Les også: Kommentar: «Tikker videre med Big Ben»

– Vi tok disse poengene, veldig viktige poeng, i en veldig vanskelig kamp. Det er veldig viktig. Vi forsvarte oss bra, og vi hadde målsjanser. Man kan alltids gjøre livet enklere i kamper som dette når man tar vare på en av de første sjansene.

– Viktig at vi jobber, ikke venter på lykken

Manageren trekker spesielt frem angrepet tidlig der Roberto Firmino bommet med mottaket i boksen på pasning fra Philippe Coutinho bare åtte minutter inn i oppgjøret. Med marginene på sin side kunne Firmino vært alene med keeper.

Saken fortsetter under.

– Det var én berøring, og den andre var med kneet hans. Hvis han hadde klart å kontrollere ballen, ville det vært en stor, stor sjanse, og da kunne man fått en tidlig scoring i kampen, sier Klopp.

• Livereferat: Slik var Sunderland-kampen

– For oss kunne det gjort livet enklere, men gjør man ikke det, er man nødt til å jobbe, forsvare seg og omstille spillet, heve tempoet, senke tempoet, og alt man trenger for det spesielle øyeblikket når du scorer. Så det er veldig viktig i kamper som denne at man vinner. Det er viktig for oss at vi ikke venter til den perfekte dagen, men at vi jobber for den perfekte dagen.

– Hvis man alltid er forberedt på en vanskelig kamp, får man noen ganger en enkel kamp. Men hvis man hele tiden venter på den enkle kampen, får man den aldri. Det er en gammel fotballregel, og i går jobbet vi igjen for seieren, og det er veldig viktig.

– Han treffer neste gang

Klopp skryter også av Benteke, som han beskriver «igjen var rett plass for det avgjørende øyeblikket». På overtid fikk også belgieren alle sjansers mor til å doble ledelsen, men alene med Sunderland-keeperen var avslutningen for svak.

48-åringen mener Benteke overtenkte situasjonen fordi han fikk for god tid før avslutningen.

Les også: Matchvinneren ser frem til neste kamp

– Neste gang, i en situasjon som dette, tror jeg han finner målet og scorer, så det er okay for ham, og det er okay for oss, konkluderer Liverpool-sjefen.