– Må gjøre noe med dødballene

Liverpool-legende og Echo-spaltist John Aldridge er langt fra imponert over det Liverpool leverer fra faste situasjoner.

Liverpool har lenge blitt kritisert for ikke å utnytte offensive cornere bedre – og ikke forsvare cornere imot på en mer solid måte.
 
Den tidligere Liverpool-spissen John Aldridge er nå fast spaltist i Liverpool Echo, og storscoreren fra 80-tallet mener Liverpool må forbedre seg på dødballer fortløpende.
 
– Det var mye positivt å ta med seg fra Boxing Day-kampen mot Leicester. Det viktigste av alt var at laget holdt nullen. Før kampen på Anfield hadde Leicester scoret i hver eneste kamp. Laget holdt Vardy og Mahrez veldig rolige, og spillerne gjorde utvilsomt sine defensive oppgaver bra, skriver Aldo i spalten.
 
Aldo var imponert over flere av spillerne, og trekker frem midtstopper Dejan Lovren og kaptein Jordan Henderson.
 
Dette var en av kampene der Liverpool forsvarte seg bra fra innlegg og dødballer. Og det er i den forbindelse nettopp faste situasjoner tas opp.

– Nok er nok

Til tross for en positiv seier mot Leicester, er det særlig én ting som irriterer Aldridge. En ting han mener Liverpool må korrigere med en gang.
 
– Jeg snakker nå på vegne av supporterne. Liverpools dødballer har gått fra glimrende til elendige. 
 
– Statistikkerne vil fortelle deg at om lag 35 prosent av alle mål scores fra dødball. Det er en ekstremt viktig del av spillet, men jeg tror Liverpools tall er dårligere enn de andres. 
 
– På cornere ser det rett og slett ikke ut som vi vet hva vi gjør. Vi må øve på dette hver eneste dag. Gjør noe som kanskje skaffer oss et mål. 
 
– Dejan Lovren ser ut til å være den eneste som faktisk klarer å møte ballen, men avslutningene har ikke vært gode nok.
 

Ingen spesialister

Aldo savner også noen som kan ta gode dødballer, og gjerne score direkte fra et langskudd.
 
– Vi har vært bortskjemt med spillere som Luis Suárez, Steven Gerrard og John Arne Riise. Men hvem er frisparkspesialisten i dag? Vi har ingen! 
 
– Alle kan se dette problemet, og det regner jeg med også Klopp ser. Vi må jobbe med dette og utvikle en spesialist. 
 
– Cornere er en viktig del av spillet, og det burde være en mulighet til å skaffe poeng – ikke miste dem.