- Noe måtte gjøres

Brendan Rodgers ser tilbake på den dårlige sesongstarten og innrømmer at det kunne bare ikke fortsette. Han stod foran sin største utfordring som manager og noe drastisk måtte gjøres.

- Vi hadde ingen identitet og alle kunne se det, forklarer Rodgers til Liverpool Echo om situasjonen etter at man mot Crystal Palace hadde tapt den fjerde kampen på rad.

- Jeg var nokså langt nede siden det ikke fungerte. Vi hadde en enorm utfordring, trolig den største jeg har hatt som trener eller manager, i en klubb på denne størrelsen, hvor jeg elsker å være.

- Vi var bare ikke det laget som vi hadde bygget opp over et par år. Du prøver å gi alle en sjanse, men det skjedde ikke noe og det er noe som vil påvirke deg.

- Det var utelukket at jeg skulle legge meg ned og dø. Jeg har alltid vært en som kjemper til siste slutt.

- Jeg elsker å være her og jeg ønsker å få suksess her, men spesielt etter Palace føltes det som at det ikke spilte noen rolle hvor mye støtte du fikk. Laget fungerte ikke og det kunne i virkeligheten ikke fortsette slik. Jeg respekterer og forstår det.

- Jeg visste det etter min erfaring med Reading, hvor jeg fikk full støtte fra formannen men ble sparket etter 20 kamper. Da jeg ble sendt på dør hadde resultatene så smått begynt å bli bedre med mange unge spillere i et mer spillende lag, og ingen hadde formet klubben mer enn meg, men tålmodigheten var slutt.

- Jeg lærte av det og visste at jeg måtte ta avgjørelser som sørget for at vi i det minste kom i nærheten av hvor vi hadde vært tidligere.

- Alle managere vil si det samme, du tenker på spillet hele tiden, du låser deg inne på et rom og analyserer og ser på måter som kan få laget til å fungere, fortsetter Liverpools manager.

- Jeg visste jeg måtte gjøre noe ganske drastisk, da jeg hadde sett nok fra spillerne til å vite at vi ikke ville greie det samme som de foregående par årene med hva vi hadde.

- Jeg er en oppfinnsom trener, og jeg måtte finne en bedre vei for oss. Det er en sammensatt måte som vi nå arbeider på og spiller på, men det passer det spillermateriellet som vi har.

- Jeg vet at det skulle ha vært gjort før det skjedde. Vi spilte med det nye systemet borte mot Newcastle, men jeg hadde ikke hatt nok tid til å arbeide med det på trening. I Newcastle spilte Raheem som en av kantene, og jeg lærte da at det trolig ikke var hans posisjon da han ikke kom nok med i spillet.

- Det passet heller ikke å gjøre det til storkampen mot Real Madrid, uten å ha fått drillet det nok, men tidspunktet var riktig mot Manchester United. Da var jeg komfortabel med at vi hadde spillerne som kunne få det til å fungere.

- Forvandlingen til laget har vært virkelig bra og det har vært godt å se den selvtilliten som har kommet. Alle snakker om dette systemet og hvor dynamisk og fleksibelt det er, jeg skulle bare ha gjort det tidligere.

- Når du har så mange spillere som er så teknisk begavede behøver du å kunne gi dem ballen og så langt oppe på banen som mulig, legger Brendan til.

- Da må du være i stand til å presse høyt. Raheem er så viktig i dette med sin dynamiske spillestil, ikke minst når han spiller sentralt. Adam Lallana er en annen som er intens i sitt press, i likhet med Coutinho, Jordan Henderson og Joe Allen.