– Overlever ikke en smell til

Tony Barrett tror Brendan Rodgers vil være ferdig om Liverpool går på en ny smell. Bare et unikt «comeback» vil kunne redde manageren.

The Times-journalist Tony Barrett er trolig den journalisten en kan stole mest på når det kommer til Liverpool FC. I et intervju med Newstalk-podcasten The Off the Ball Football Show uttalte han seg om managersituasjonen på Anfield.

 

Programlederen lurte på om Brendan Rodgers nå var en «dead man walking».

– Jeg tror ikke det har kommet til det stadiet enda. Det er som at han klamrer seg fast, og er den ene store smellen unna å miste jobben. Det tror jeg vil være tilfelle helt til det eventuelt skjer. 

 

– Jeg tror ikke han lenger har noen stor fremtid i klubben om ikke noe dramatisk skulle skje, og Liverpool viser en slik form som ingen på det nåværende tidspunktet kan se komme.

 

– Det er ingen tvil om at han sliter, men jeg tror ikke han mister jobben nå, om ikke laget taper mot Aston Villa og reaksjonene fra tribunen kan påvirke hva som vil skje.

 

Barrett fikk også spørsmål om forandringen til Brendan Rodgers, som ikke lenger har vært like åpen for pressen som tidligere.

 

– Jeg tror forandringen kom i sommer. Han reiste bort etter sesongen og analyserte hva han gjorde riktig, og hva han gjorde galt. Jeg tror han følte at han ga bort for mye til media, og forsto at han sa mye og ble for mye sitert. Til tider er det en fordel, men når det går galt blir det automatisk negativt og han måtte trekke seg tilbake fra det. Det er også grunnen til at Gary McAllister tar seg av media mer nå, slik at Rodgers er mindre fremtredende for pressen.

 

Har FSG snudd?

 

– Om du ser på da FSG tok over, var planen at Roy Hodgson skulle fullføre sesongen. Etter seks-syv uker forsto du at de jobbet med en forandring. Du kan se at det nå gjentar seg, der FSG først ønsket at Brendan skal fullføre sesongen, men så har mye av støtten forsvunnet. Så snart den første krisen oppsto mistet han tillit, i kontrast med forrige sesong da støtten var veldig klar da det gikk galt. De gjorde det klart tidlig at han ikke kom til å miste jobben. Stemningen er nå annerledes.

 

Jürgen Klopp...

 

– Jürgen Klopp gjorde det klart i juni at han var åpen for en jobb i Premier League. Liverpool bet ikke på da, og ønsket å fortsette med Brendan Rodgers. Situasjonen har endret seg nå, og Brendan Rodgers ser ut til å sitte på lånt tid - om det ikke skulle komme et av tidenes comeback i Liverpools historie om en kom tilbake etter dette. 

 

– Om Liverpool viser interesse i en av disse toppmanagerne vil slik interesse bli brukt. Liverpool vil ønske å holde kortene tett til brystet, for klubben har nylig erfart at det, med toppspillere, ikke har vært lett.

 

– Spesielt toppspillere har brukt den interessen og enten sikret seg en bedre kontrakt eller en overgang til andre klubber. Liverpool ønsker ingen repetisjon av det, men om de vil la Jürgen Klopp eller Carlo Ancelotti vite at de er interessert, skal det ikke bli brukt og gjort offentlig. Slikt spill pågår, så derfor er det rart at Klopp-leiren har gått ut med at han kan være interessert i den jobben.

 

Ingen «interim manager» om han må gå


– Liverpool vil måtte vite at managere ønsker å ta jobben, før de eventuelt sparker Brendan Rodgers. De vil ikke havne i en posisjon der de lar ham gå og gir jobben til en i hans støtteapparat. Det er en helt ny trenerstab. Gary McAllister ville vært det romantiske valget, men det er ingen i støtteapparatet som ville vært kvalifisert til å lede Liverpool. Du kan ikke ha en midlertidig manager som får jobben internt, og det må være en klar prosess før de tar noen avgjørelse.

 

Hvem foretrekker de?

 

– Ingen av oss har noen anelse om hvilken type manager FSG ønsker. Om du ser på dem og alt de har gjort siden de kom til Liverpool, og om de står på sin modell, så skulle det vært en ung og fremadstormende trener. Det som vil gå i mot det, er at de nå har hatt det. Når klubber har noe som ikke har fungert går de ofte i en annen retning, og mot en manager som har bevist noe. Innstillingen til Liverpool-supporterne vil være at de vil ha en erfaren manager, og ikke en ny gambling og nytt prosjekt på to-tre år. De må ansette en manager som kan komme inn, snu det rundt og gjøre Liverpool konkurransedyktige så raskt som mulig. 

 

– Mitt syn vil være at det vil være Klopp heller enn Ancelotti. Jeg ser på Ancelotti sin karriere, og han jobber veldig bra med toppspillere. Det er lite som tyder på at han vil fungere bra med en tropp som Liverpool har, som mangler kvalitet og selvtillit.