- Rodgers leter tydeligvis etter en formel som kan fungere

Torbjørn Flatin synes det er tydelig at Brendan Rodgers fortsatt leter etter den riktige balansen i laget.

Takket være Christian Bentekes første mål foran The Kop, har Liverpool seks poeng på to kamper i Premier League. Spillet i det første to kampene har likevel ikke imponert. 

– Jeg er fornøyd med poengene og er en usikker optimist ellers, sier Kopite-redaktør Torbjørn Flatin til Liverpool.no.

– Det er ikke overbevisende, og fortsatt er det mest positive at vi klarer å holde buret reint. Men vi er vanskelig å spille mot, synes jeg. Generelt skapte ikke Bournemouth all verden av store sjanser. Så vi er solide og vriene å slå, og det er bra, sier Flatin.

Sliter med balansen

Flatin, som var tilstede under mandagens kamp på Anfield, mener Brendan Rodgers spesielt har mye å finne ut av offensivt. 

– Det er tydelig at manageren sliter med å finne rette balansen, og få til et angrepsspill. Jeg synes vel at Bournemouth var hakket bedre de første 25 minuttene, også ble det mer fart i beina etter scoringen. Selv om han brukte samme laget som sist, forandret han formasjonen litt, og leter tydeligvis etter en formel som kan fungere bedre, sier Flatin. 

– De tre som spiller sentralt sliter med å finne rette balansen. Denne gangen ble Henderson og Milner brukt på midten med Jordan som den bakerste, mens Lallana lå foran dem, med Coutinho på høyrekanten og Ibe på venstre. Jeg har sagt hele tiden at jeg føler at Coutinho tross alt er best sentralt, når han spiller på høyre drar han likevel inn på midten. Det kan åpne for Clyne, men jeg synes ikke det helt stemmer, sier han. 

Flatin savner en tydeligere kreativ profil på midtbanen. 

– Hvis man ser på Manchester City, Arsenal og Chelsea, så har de henholdsvis Yaya Toure, Santi Cazorla og Cesc Fàbregas som en av to sentrale på midten. Jeg synes vi mangler litt giftighet og en som kan skape noe. Jeg hadde hatt lyst til å prøve Coutinho sentralt. Lallana jobber og står på, men er avhengig av å være mye involvert, og jeg føler han ofte blir litt på mellomdistanse både på flanken, som i første kamp, og sentralt, som i denne. Han ble prøvd bak Benteke i går, men det var ikke noen suksess.

– Også i går var vi veldig avhengig av at Coutinho skulle åpne opp dette, og følte at ingen andre kunne slå den geniale pasningen som kan skape rommet, sier Flatin.

Ibe og Lallana kjemper for plassen

Han tror Adam Lallana og Jordon Ibe må kjempe hardt for en plass i startsoppstillingen, når Roberto Firmino er i slag. 

– I forhold til Lallana ser jeg et problem med å finne den rette plassen for ham. Jeg ser mer for meg en rolle der han er en 12-13-mann som dekker opp når andre er ute.

– Det er ikke tvil om Ibes talent. Det er klart han kan funke om man har tre framme, men han har tilgode å bevise at han har bedre sluttprodukt. Sammen med Lallana er han en av de som nå kjemper om å få en plass i elleveren. Ikke umulig at han blir å finne der, men vil anta at Firmino kommer inn der, sier Flatin.

Pasningsslurv

Kopite-redaktørern tror Liverpool må bli flinkere til å starte angrep bakfra på banen.

– I forhold til at det ikke glir ordentlig framover, så har vi fått inn en bakre firer som er gode til å forsvare seg, men det midtstopperne og delvis Gomez er ikke så gode med ballen, og det blir litt mye lemping, og man mister ballen litt for ofte. Framspillene er ikke gode nok og kreative nok. Skulle gjerne sett Sakho der, for han kunne slått 20-meterspasninger som starter angrep.

– Liverpool legger mer opp til at defensiv midtbanespiller skal hente ballen. Det synes jeg ikke har fungert bra, og det er et av problemene at vi ikke får startet angrep bakfra.

Han mener det generelt er mye slurv i pasningsspillet over hele banen. 

– De virker ikke helt på. Man kan stille et spørsmålstegn ved om det var lurt med preseason i Asia og Australia, der man kanskje ikke er blitt testet nok. Derfor virker de heller ikke helt matchklare. De jobber hardt hele veien, men er ikke skarpe nok i kantene. Pasningsspillet er under pari, slår Flatin fast. 

Lite tempo

– Det er mulig vi ikke har fått satt angrepsspillet ordentlig. Jeg føler at det eneste vi fikk satt ordentlig i preseason var duoen Milner og Henderson, men utover det famler vi fortsatt. Det at Benteke kom ganske seint inn, at Coutinho og Firmino var i Copa America, og at Can spilte U21 gjør også at Rodgers fikk mindre tid til å jobbe med dem, mener han. 

– Det blir også for lite tempo når vi setter i gang, og mye drives av en og en spiller. Den kollektive samhandlingen går for sakte. Roy Evans sa en gang at ikke noe er så effektivt som hurtig og presist pasningsspill. Det synes jeg vi har sett lite av så langt.

Benteke på rett plass

– Benteke tok et skritt framover nå. Han er ikke så veldig involvert, men var mer isolert mot Stoke. Nå synes jeg han viste at han er en skikkelig spiss, som er en konstant trussel i feltet, men som også bruker fysikken og vinner igjen ballen. Han er med å kombinere i angrepsspillet og en mann å slå baller på. Bruker vi ham riktig, begynner jeg å bli optimistisk.

– På skuddet i tverrliggeren viser han at han er den type spiss som er på rett plass, den typen har vi manglet siden Suarez/Sturridge-tiden. Jeg er ikke så sikker på at Lambert, Balotelli eller Borni hadde vært på den ballen.

Gambling å kvitte seg med Sakho

Flatin synes det virker som Liverpool-ledelsen har handlet godt i sommer. 

– Jeg er fornøyd med poengene og en usikker optimist ellers. Generelt tyder det på at sommerhandelen har vært bra. Clyne har vært veldig bra, Gomez har gjort mer enn man kan forvente, Milner har vært Solid og Benteke begynner å vise at han er en klar forbedring. Firmino gjenstår å se, men han virker lovende.

– Også må man ta i betrakting at det er mange nye som skal spilles inn. Og det er fult mulig å få dette til å gli, slår han fast.

Situasjonen rundt Mamadou Sakho, som ikke har vært i troppen de to første kampene, er et annet område det stilles spørsmålstegn ved.  

- Jeg føler det ligger noe i lufta i forhold til at Sakho er ute av troppen. At Rodgers velger Lovren som han har brukt 20 millioner pund på, og som klart har mer inne enn han viste sist sesong er en ting. Men at Toure velges framfor Sakho på benken får meg til å lure på hva som skjer. Her kan det skje ting før vinduet stenger. Det gjør meg urolig. Kvitter de seg med Sakho tar de en kjempesjanse i forhold til skader osv. Går han må vi ha inn en skikkelig erstatter, hvis ikke gambler han veldig, sier han.

- Hvis vi skulle tape mot Arsenal og slå West Ham hjemme har vi uansett hatt en poengfangst jeg er fornøyd med, men jeg kan ikke si at det sklir helt, oppsummerer han.

LES OGSÅ: «Mer ryggrad og mer stål»