- Selvtilliten vokser

I morgen kveld kommer Chelsea på Anfield-besøk i den første av to kamper i ligacupsemifinalen. Jordan Henderson føler seg trygg på at Liverpool er gode nok til å senke Premier League-lederne.

– Det er en stor kamp. Gjennom sesongen har Chelsea vært briljante, og de har noen strålende spillere. De har et fantastisk lag, men det samme har vi, sier Henderson til Liverpool Echo.

De blå fra London har bare tapt to ligakamper så langt denne sesongen. I helga banket de Swansea med fem mål på bortebane, og laget har fått en luke på fem poeng i toppen.

Les også: Mourinho: – Stopp Gerrard-sangene!

Nå møter Liverpool, som ligger nesten tjue poeng bak, José Mourinhos sterke mannskap to ganger i løpet av ei uke. Den første semifinalen spilles på Anfield i morgen kveld, før returoppgjøret sparkes i gang på Stamford Bridge neste tirsdag.

Chelsea vant 2–1 på Anfield i begynnelsen av november, da Diego Costa ble matchvinner etter pause. Men selv om forskjellene på de to lagene har vært store denne sesongen, er Henderson helt sikker på at formsterke Liverpool har det som skal til for å vippe blåtrøyene ut av turneringen.


MÅLSHOW: Chelsea lekte med Swansea i helga. (Video med tillatelse fra TV 2.)

– Det er mye talent i stallen vårt, og vi har vist det i de siste kampene. Vi har et ganske ungt lag med stort potensial, og selvtilliten i gruppa vokser. Jeg tror vi virkelig kan presse Chelsea. Dersom vi forsvarer oss på samme måte som vi har gjort i det siste, så vet vi at vi samtidig har nok fart og talent fremover på banen til å straffe dem, sier visekapteinen.

Liverpool har kommet på rett spor etter en meget turbulent åpning på sesongen. I helga vant laget uten å slippe inn mål for andre gang på rad for første gang på nesten et helt år, og de står med seks seire på sine åtte siste kamper. Kun Manchester United har slått Liverpool siden november.

– Må fortsette med det vi gjør

Henderson legger vekt på at spillerne vet hvor viktig det er å få med seg et positivt resultat fra den første kampen. Derfor maner han spillerne til å utnytte hjemmefordelen, med supporterne i ryggen, nok før den svært vanskelige returkampen.

– Å spille på Anfield er alltid spesielt. I en cupsemifinale mot Chelsea blir det en massiv kveld. Det er viktig at vi får en ledelse fra den første kampen. Chelsea kommer til å presse oss på samme måte som Aston Villa gjorde, og vi er nødt til å håndtere det på samme måte. Vi må fortsette med det vi holder på med, og forhåpentligvis klarer vi å få det riktige resultater over de to oppgjørene.

Avspark foran The Kop i morgen er klokka 20.45.