– Spesielt for alle spillerne her

Premier League-debuten til Jordan Rossiter ble mottatt med jubel og glede fra U21-laget.

De røde ungguttene tapte for Reading på Madejski Stadium mandag kveld, men skuffelsen ble lagt på is da Rossiter fikk spille det siste kvarteret for førstelaget mot Arsenal i hovedstaden.

– Vi hadde kommet tilbake til bussen etter kampen, og da vi så at Jordan ble byttet inn, kom det et jubelbrøl, røper U21-trener Michael Beale til klubbens nettsider.

Rossiter, som i forrige uke spilte hele miniderbyet, markerte seg tidlig både på junior- og U21-nivå. Selv om han fylte 18 år for bare noen måneder siden, har han trent regelmessig med A-laget de to siste sesongene.

Tilbake etter skade

Det lokale midtbanetalentet fikk førstelagsdebuten mot Middlesbrough i ligacupen allerede i fjor høst, og han markerte seg ved å sende Liverpool i ledelsen på Anfield. I 2015 har han imidlertid vært plaget med en ankelskade, noe som holdt ham ute i flere måneder.

Saken fortsetter under.

DEBUTMÅL: Rossiter scoret på Anfield i sin aller første A-lagskamp i fjor høst.

Beale sier skaden kom på et ekstra ubeleilig tidspunkt fordi tenåringen var på vei inn i manager Brendan Rodgers’ kamptropper. I stedet måtte Rossiter under kniven og jobbe for å bli klar til oppkjøringen i sommer.

Les også: I skyene etter Premier League-debuten

– Det var vanskelig for ham. Nå har han hatt en fantastisk pre-season. Han jobbet steinhardt i ferien for å bli klar til oppkjøringen, og førstelagstrenerne har vært veldig imponerte over ham, forteller Beale, som legger til at spesielt Gary McAllister er fornøyd med scouseren.

– Fantastisk for alle sammen

Rodgers inkluderte Rossiter i troppen som reiste til Asia og Australia i juli, og han skal ha trent fast på Melwood denne sesongen. Mandag kveld fikk en plass i 18-mannstroppen på Emirates, og etter 75 minutter av oppgjøret kom han inn til sin første ligakamp på toppnivå.

– Mange av guttene har spilt med Jordan i mange år og vokst opp med ham, og det var et spesielt øyeblikk for oss alle da vi så ham få Premier League-debuten. Det er fantastisk for alle sammen, sier Beale, og fortsetter:

– Han er ikke redd for førstelagsspillere. Det er som om han var født til å være i et slikt miljø. Jeg vet det er tidlig ettersom dette bare var hans første ligakamp, men jeg tror Jordan får et løft og blir en viktig del av førstelagsstallen vår.

Les også: Rossiter i planene til Rodgers

Rossiter ble en del av Liverpool-akademiet som seksåring og har gått gradene i klubben. I helga sa Rodgers at unggutten ikke skal sendes på utlån, og at han allerede nå er «moden og verdifull» for førstelaget.