– Tålmodighet var viktig i denne kampen

Jürgen Klopp følte at Liverpool fikk godt betalt for å være tålmodige i sitt spill i 1-0 seieren over Sunderland på Stadium of Light.

– Det er selvsagt best om du avgjør kampen tidlig, men vi lever ikke i drømmeland. Vi måtte vente på et spesielt øyeblikk, og jobbe hardt for det, og det var hva vi gjorde, sa Klopp til pressen etter kampen i nordøst.

– Vi lærte av førsteomgangen og brukte det til å fremstå bedre i annen omgang. Vi startet andre omgang med bedre press i flere ulike situasjoner.

– Dette er alltid den største utfordringen i en kamp hvor det første du må gjøre er å kjempe om andreballene. Da må du finne det riktige øyeblikket å være kreativ på, og du må presse riktig i forsvar. Det er ikke så veldig lett.

LES OGSÅ: – En god måte å avslutte året på

 – I første omgang hadde vi selvsagt ballen mye, og Sunderland hadde ingen reelle sjanser. De hadde noen dødballer og kontringer, men det var uansett en stor utfordring for oss.

– Etter pause tvang vi frem en scoring, og kunne ha gjort en til og kampen ville ha vært avgjort. Men vi klarte ikke det. Dermed måtte vi beholde konsentrasjonen helt til siste slutt. Vi klarte det, og fortjente seieren.

Liverpool er nå oppe på sjuendeplass i Premier League, på samme poengsum som Manchester United.

– Vi skal feire denne seieren helt til vi går om bord i flyet. Deretter vil vi fly hjem, gå til sengs, og så forberede oss til kampen mot West Ham.

– 30 poeng føles mye bedre enn 27. Det føles mer enn tre poeng bedre, for å være ærlig. Dere kan se hvor jevnt det er nå. De beste lagene i ligaen etter 19 kamper har ni poeng mer enn oss. Det er ikke så mye, men likevel ganske mye.

– Men vi trenger ikke tenke på dette nå. Januar kommer, og vi vil spille kamp hver tredje dag. I dag stilte vi med den troppen vi har akkurat nå. Vi har ikke en eneste spiller til. Alle trenger litt flaks, så vi får se hva som skjer.