- Trenger ikke dominere med ballen mot Arsenal

Brendan Rodgers har klare tanker om hvordan man skal vinne mot Arsenal. Men det handler ikke nødvendigvis om å spille dem ut.

Brendan Rogers reiser til Emirates på mandag, vel vitende om den dårlige statistikken mot topp fire lagene i ligaen de siste årene. På 12 møter er det blitt sju tap, fire uavgjort og bare én seier på bortebane mot Mancheser United, Manchester City, Chelsea og Arsenal under hans ledelse.

Men Liverpool-manageren har tro på at Liverpool skal få med seg poeng fra Arsenal-kampen denne gangen.

– Vi spiller mot en av rivalene som vi skal kjempe med på toppen av tabellen. Så denne kampen er viktig, men den gir ikke det fulle bildet av hvordan det vil ende. For man kan spille både uavgjort og tape, og likevel oppnå det man ønsker. Men for det psykologiske og for selvtilliten er disse kampene viktige, sa Rodgers under lørdagens pressekonferanse om det å møte de største rivalene i ligaen.

Flyten og rytmen kommer etter hvert

Arsenal tapte i sin første hjemmekamp for sesongen mot West Ham, men seiret borte mot Crystal Palace. Liverpool kommer på sin side til kampen med to seire av to mulige.

– Det ha vært viktig. Det handler om å starte sesongen bra. Flyten og rytmen kommer etter hvert. Med nye spillere i laget er det viktig at de forstår den defensive delen av det. Kreativiteten, og resultatene som kommer med det, vil komme etter hvert som sesongen går, men til da er det viktig å få poengene. Og vi kunne ikke gjort det bedre de første to kampene, vi har bygget karakter og organisasjon, og fått med oss seks av seks poeng.

– På dette tidspunktet jobber lagene fortsatt med å finne sin rytme og flyt, men mens man gjør det ønsker man å vinne. West Ham fikk et veldig bra resultat der, men med Alexis Sánchez tilbake i laget, som er en veldig viktig katalysator for dem, spilte de veldig bra og fikk seier mot Crystal Palace.

– Det er en stor utfordring for oss, men det er en utfordring vi ser fram til, sa Rodgers om kampen.

Snitt på 4 skudd på mål

Om kaptein Jordan Henderson kan spille, blir først klart like før kampen.

Og Rodgers antyder at det blir en uendret tropp på mandag, men at «en eller to spillere må vurderes». Hendersons eventuelle skadefravær vil selvsagt være et slikt tilfelle.

– Til alle kamper må man analysere og se hvordan man taktisk skal kunne vinne kampen. Men ideelt ønsker man å holde mest mulig likt lag, men det er derfor man har en god tropp slik at dersom man ønsker å forandre dynamikken i laget eller taktikken så har man mulighet til å gjøre det, men stabilitet er viktig, sier Rodgers.

– Hvis man ser på kampene vi har hatt mot Arsenal, har vi spesielt hjemme hatt ballen mest. Men ser man på de siste ti kampene Arsenal har tapt hjemme, så har lagene som har vunnet bare hatt fire skudd på mål i snitt med 43 prosent ballinnehav.

Taktiske endringer?

– Så man trenger ikke dominere med ballen, men man må dominere rommet. Det er åpenbart noe som er viktig på bortebane mot de store lagene. Vi liker å dominere med ballen, men noen ganger må man se på hvordan man skal gå fram for å få resultater, og taktisk har vi tanker om hvordan vi skal vinne det. Det har vi jobbet med denne uken, sier Rodgers, som dermed antyder at presset blir det viktigste. 

– For den psykologiske effekten for sesongen, er det viktig å vinne disse tidlige kampene. Men vi kommer til kampen med selvtillit og vet vi har kvaliteter både som lag og blant enkeltspillere. Vi har en virkelig fokus i laget denne sesongen, og tøff mentalitet og at vi kjemper for resultater og kan spille god fotball. Jeg er sikker på at vi kan få et resultat, sier Rodgers.