«Tror ikke strukturen endres på kort sikt»

Liverpool-linkede Jürgen Klopp er vant til et transfersystem der han selv ikke har fullmakten.

Nettopp det skal være attraktivt når Liverpool-eierne, FSG, nå leter etter en ny manager. Tyskeren jobbet under liknende premisser i Borussia Dortmund, og det forventes at han ikke er imot å fortsette slik hvis han blir rød sjef.

Det mener Liverpool Echo-journalist James Pearce i en webchat på Facebook i ettermiddag. «Jeg ser ikke for meg at transferkomitéstrukturen forandrer seg på kort sikt. Klopp fikk ikke ha full kontroll på overgangene i Dortmund, så jeg tror ikke han vil ha store problemer med komitésystemet i Liverpool», skriver han.

Daily Mail: «Klopp vil ha siste ord»

Men tabloidavisen Daily Mail hevder samtidig at eierne må gjøre endringer for at tyskeren skal godta et tilbud: «Klopp har fortalt Liverpool at han bare vil komme til Anfield som Brendan Rodgers’ erstatter dersom han får siste ord ved overganger.»

Uansett hvem som blir klubbens nye manager, vil det overraske Pearce om profilene i det nåværende trenerapparatet beholder jobbene sine. I går ble han fortalt at blant andre Sean O’Driscoll, Gary McAllister og Pepijn Lijnders blir værende inntil videre, men de byttes trolig ut ved den kommende manageransettelsen.

Saken fortsetter under.

RISIKERER SPARKEN: Assistentmanager O'Driscoll og førstelagstrener McAllister.

«Hvis Klopp tar over, som forventet, så kommer han til å ta med seg sitt eget apparat. Lijnders drar kanskje tilbake til akademiet, men jeg ser ikke for meg at O’Driscoll og McAllister får fortsette», skriver Pearce.

Klopp forventes å hente med seg Zeljko Buvac, en han jobbet tett med i Borussia Dortmund, som assistent om turen går til Liverpool denne høsten. Buvac er fortsatt assistentmanager i den tyske klubben.

Forventer ny manager denne uka

I går skrev The Telegraph at kandidatene til å ta over roret på Anfield, som i tillegg til Klopp skal være blant andre Carlo Ancelotti, vurderes spesielt etter hvem som passer den nåværende strukturen best og hvem som tror de kan få mest ut av dagens Liverpool-stall.

Saken fortsetter under.

DE HETESTE MANAGERKANDIDATENE: Ancelotti og Klopp.

«Jeg ville forventet en kunngjøring mot slutten av denne uka, eller senest i starten av neste uke», svarer den velinformerte journalisten på spørsmål om når en ny manager vil være klar. Det er tolv dager til neste kamp – borte mot Tottenham.

Les også: Rodgers' tid i Liverpool

Pearce tror Liverpool fortsatt kan sikre seg Champions League-fotball allerede til kommende sesong, selv med dagens mannskap. «Dette er en svak Premier League-sesong, og med så mange middelmådige lag er muligheten der til å få en topp-fire-plass. FSG mente Rodgers ikke hadde fått nok ut av spillerne, noe som til slutt kostet ham jobben.»

«En stor u-sving fra eierne»

På spørsmål om han tror Liverpools problemer løser seg ved å skifte ut manageren, er Pearce klar på at skoen trykker også andre steder. «Rodgers har måttet betale, men det er urealistisk å tro at klubbens problemer nå er løst.» Liverpool har brukt nesten 300 millioner pund de siste årene, og Pearce mener «bare en håndfull med spillere» har vært i nærheten av å rettferdiggjøre prislappene sine.

Nå bekymrer deler av fansen seg for at nye ansikter i klubben vil begynne lagbyggingen helt på nytt. «Den nye manageren vil kanskje komme inn og pusse opp stallen», skriver Pearce. «Den meste fornuftige tiden å bytte manager på, ville vært i sommer. Da kunne den nye manageren brukt 80 millioner pund på det han ønsket. Dette er en stor u-sving fra FSG.»