- Vi har ønsket oss Klopp lenge

Styreformann Tom Werner avslører at Fenway Sports Group har hatt Jürgen Klopps navn på blokka i lang tid.

Liverpool Echo skriver at FSG ønsket seg Klopp både da Roy Hodgson fikk sparken, og senere da Kenny Dalglish fikk sparken. Men Klopp ønsket ikke å forlate Dortmund ved noen av anledningene.

Det gikk imidlertid bare fire dager fra Brendan Rodgers fikk sparken til Klopp ble ansatt.

- Vi har lært oss å holde ting for oss selv. Vi hadde nylig et møte med Jürgen som han har nevnt, men jeg ønsker ikke å si så mye om disse samtalene. Men vi har hatt ham i tankene i lang tid, og alle som vet litt om fotball vet han er en strålende manager, sier Werner til lokalavisen på Merseyside.

- Han er helt klart i stand til å motivere spillere, og når vi snakket med ham så vi at hans visjon falt sammen med det vi ønsker for fremtiden. Han står for veldig attraktiv fotball, angrepsfotball. Han har sagt at han ikke ønsker å skape for mye forventninger når det gjelder den nære fremtiden, men vi forventer at spillerne vil respondere på ham.

- Brendan fikk en sjanse til å rette på ting

Klopp arver et lag som ligger på 10.plass i Premier League, med tolv poeng etter åtte kamper.

- Vi ga Brendan en mulighet til å forbedre ting denne sesongen. Det ble tidvis spilt veldig god fotball forrige sesong, men også en del ikke spesielt bra fotball. Det var noen utfordringer med skader. Vi hentet inn noen nye spillere som Brendan anbefalte, og som vi trodde ville ta oss fremover.

- Vi ligger der vi ligger. Jeg ønsker ikke å si så mye om dette. Brendan er en strålende manager, men vi bestemte oss for å ta en annen retning, og jeg er veldig optimistisk.

- Jeg synes Brendans kommentarer da han forlot oss vitnet om klasse, og vi har stor respekt for Brendan.

- Da vi ansatte Brendan trodde vi han ville være den rette manageren for Liverpool. Vi føler selvsagt at vi nå har fått tak i en verdensklasse-manager, og ut over det er det ikke så mye jeg ønsker å si. 

Ser fremover

- Vi har selvsagt en utfordring denne sesongen, noe som Jürgen har påpekt. Ingen av supporterne er fornøyde med posisjonen vår akkurat nå, og vi tror at Jürgen er den rette manageren til å ta oss fremover.

- Vi gikk til verket med store ambisjoner, og akkurat nå foretrekker jeg å heller fokusere på fremtiden.

I neste uke er det fem år siden FSG tok over Liverpool FC. Finansielt er klubben i en langt bedre forfatning nå enn for fem år siden, men sportslig har det vært magre år. En ligacuptriumf er alt amerikanerne har å vise til. FSG har sparket hele tre managere i løpet av disse fem årene.

- Vi har selvsagt hatt noen gode stunder i løpet av de fem årene. Vi var veldig nær å vinne ligaen for to år siden. Ingen er fornøyd med dagens posisjon, men som eiere skal vi ikke legge unødig press på Jürgen.

LES OGSÅ: - DETTE VISER NYE AMBISJONER FRA FSG


 - Han vet at forventningene er høye, men når vi ser på tidslinjen vår synes jeg vi har gjort forbedringer.

- Vi visste hvilken utfordring vi sto overfor da vi kom til klubben for fem år siden, og vi var stolte da vi gikk inn på stadion i dag og viste Jürgen den nye hovedtribunen som er under konstruksjon. Men vi er ikke fornøyd før vi vinner flere trofeer.

- Vi ønsker stabilitet. Vi har att flere managere enn vi hadde håpet, men jeg håper at Jürgen blir her veldig lenge, avslutter Werner.