– Viste hva vi er i stand til

Liverpool-manager Jürgen Klopp har styrket selvtilliten til hele laget, forteller Martin Skrtel.

Den slovakiske stopperkjempen satte kronen på verket da han hamret inn 4–1 i sluttminuttene mot Manchester City på Etihad denne helga. Mye av æren tilegnes lagets nye sjef.

– Dere kan se forskjellen han har gjort. Han er veldig god taktisk, og han gir spillerne selvtillit. Man ser hvor emosjonell han er på sidelinjen, sier Skrtel overfor lokalavisen Liverpool Echo.

– Han er en vinner

Etter fem Premier League-kamper med tyskeren i managerstolen har Liverpool bare tapt én gang, mens de to seirene har kommet i de vanligvis svært tøffe bortekampene mot Chelsea og Manchester City.

Saken fortsetter under.

– Han er en vinner, noe han viser daglig på trening og når det kommer til kamper. Han ønsker at alle vi andre skal være på samme måte, at vi kjemper for laget og klubben, og det er det vi gjør, sier 30-åringen.

– Det er ikke enkelt å komme hit og spille på den måten mot City, for de har mange strålende spillere. Men på banen tror jeg vi viste hva vi er i stand til og hvor gode vi kan være. Lagprestasjonen var ypperste klasse, og nå må vi fortsette på denne måten.

Liverpool hadde faktisk både Daniel Sturridge, som ennå ikke har spilt under Klopp, og Christian Benteke i kamptroppen, men det var Roberto Firmino som fikk starte i spissrollen, noe han også gjorde på Stamford Bridge forrige måned. Sammen med Philippe Coutinho ble brassen svært sentral.

– Forsvarte oss veldig bra

Skrtel legger ikke skjul på at de hadde en plan om å presse Manchester City høyt allerede fra start, og spille på sin «egen måte» , og det var nettopp aggressiviteten på vertenes halvdel som tvang frem feilene i forkant av Liverpools scoringer. De røde hadde som mål å dominere kampen.

– Det gjorde vi over hele banen. Å lede 3–0 etter 30 minutter var herlig. Reduseringen før pause tillot dem å komme tilbake i kampen, men i andre omgang synes jeg vi forsvarte oss veldig bra, og vi så farlige ut på kontringer, forteller landslagskapteinen.

Les også: Avisrunden: «En mesterklasse av Klopp»

Manchester City klarte ikke å komme nærmere poeng enn trøstemålet til Sergio Agüero, og i stedet prydet jubelbildene etter Skrtels kremmerhus søndagsavisene i England. Dette var hans første nettkjenning siden han sikret poeng mot Arsenal for elleve måneder siden.

– Det hadde gått lang tid siden jeg scoret sist, og det var et herlig å kunne feire foran supporterne våre. Dette var det fjerde målet jeg scoret mot City, så det har vært et bra lag å møte for min del. Men det viktigste var resultatet og de tre poengene.

Saken fortsetter under.

Fornøyd med stopperpartneren

I tillegg var Dejan Lovren tilbake som partner i midtforsvaret. Duoen spilte sammen i de fem første serierundene, men siden har Mamadou Sakho grepet tak i stopperplassen. Franskmannen måtte imidlertid ut med en kneskade før landslagspausen.

– Dejan kom inn på laget igjen og spilte veldig bra. «Mama» var uheldig ettersom han var i toppform, men skader er en del av gamet. Det her viser bare hvor viktig det er å ha en stor stall med spillere som er kapable til å ta steget opp når de trengs, sier Skrtel.

Nå ser han fremover, og spillerne skal gjøre sitt for å spille bedre foran The Kop. I Premier League har Liverpool faktisk tatt flere poeng på bortebane enn hjemme denne sesongen, og nå venter det viktige og hektiske programmet frem til nyttår.  

– Å slå City på denne måten gir oss mye selvtillit, men vi er nødt til å spille slik oftere. Vi klarte å slå Chelsea, og vi klarte å slo City, men vi tapte for Palace, så vi må bli bedre på hjemmebane og fortsette utviklingen.