Anfield må vente på nytt gress til 2016

Liverpool skal forbedre gressmatta på Anfield i sommer, men klubben må vente med nytt gress.

I forrige måned fryktet Liverpool-ledelsen at utbyggingen av hovedtribunen på Anfield skulle kullkaste planene om å gjøre vedlikehold av gressmatta på Anfield, men disse bekymringene er nå feid til side.

Det skriver lokalavisen Liverpool Echo, som samtidig avslører at det ikke blir lagt nytt gress på stadion i sommer. Opprinnelig var det planlagt å skifte ut gressteppet, men utbyggingen gjør det umulig å bytte ut dreneringssystemet under gresset. Dermed må klubben vente til 2016 med å bytte ut gressteppet.

Utbyggingen av hovedtribunen har en prislapp på 100 millioner pund og øker stadionkapasiteten med 8500 seter. Entreprenørene i Carillion har ansvar for å gjennomføre oppdraget.

Liverpool-manager Brendan Rodgers har tidligere denne sesongen kritisert tilstanden til gressmatta på Anfield, mens flere gjestende lag har latt seg overraske over det dårlige underlaget på en bane som tidligere har vært blant Premier Leagues beste. Men banemannskapet har ikke skylden, ifølge Echo.

Gressmatta har nemlig ikke vært skiftet ut på 14 år, mens produsenten regner med en levetid på omkring ti år på underlaget. Dreneringen under overflaten har på sin side ikke vært byttet siden 1998.