Året oppsummert i sitater og kommentarer

Et spennende 2015 har sagt takk for seg, og vi har sett på noen av høydepunktene gjennom sitater og kommentarer.

Her kan man se noen av hendelsene fra året 2015 gjennom sitater og høydepunkter
 
Januar

Gerrard til Los Angeles bekreftes

«Steven Gerrard passer oss perfekt med det han vil gi oss ute på banen og personligheten han er utenfor banen.» 
 
Det sa LA Galaxys klubbpresident Chris Klein onsdag 7. januar 2015. Dette var den første offisielle bekreftelsen på at Liverpools mangeårige kaptein og klubblegende Steven Gerrard ville forlate Liverpool og slutte seg til LA Galaxy etter den pågående sesongen var over. 
 
Steven Gerrard valgte å forlate Liverpool fordi Brendan Rodgers hadde fortalt ham at han i fremtiden måtte belage seg på flere kamper på sidelinjen. 
 

Fra Gerrards presentasjon i LA, noen måneder senere.
Februar

Balotelli scorer sitt eneste i PL

«Dette smilet er kun til dem som alltid har trodd på og støttet meg.»
 
Dét var meldingen Mario Balotelli publiserte på Instagram kvelden 10. februar, etter at han ble matchvinner i en intens kamp mot Tottenham på Anfield. Noen trodde dette skulle være kick-starten på Balotellis karriere i Liverpool… 
 
Sirkuset Mario Balotelli ble hentet sommeren 2014 fra AC Milan, og italieneren skulle sørge for scoringer etter at Luis Suárez hadde forlatt klubben til fordel for Barcelona noe uker før. «Super-Mario» scoret i noen cup-kamper, men i serien ble det kun én nettkjenning for den eksentriske spissen. 
 
Det passer vel også med et sitat fra Brendan Rodgers da klubben først signerte Balotelli:
«Dette er en kalkulert risiko.»
 
 
Mars

Glede og skuffelse mot Manchester-lag

«Hatten av for spillerne» – «Steven Gerrard beklaget seg etter det røde kortet»
 
Her er to sitater fra daværende manager Brendan Rodgers etter vidt forskjellige kamper mot Manchester-lag den første vårmåneden. 
 
Den første marsdagen 2015 hadde å by på ble en skikkelig opptur for Anfield-publikummet. Liverpool tok imot en av favorittene til ligagullet, nemlig de lyseblå fra Manchester. Scouserne leverte en aldeles strålende oppvisning, og Brendan Rodgers var i ekstase etter kampen.
 
"Hatten av for spillerne", sa han til Sky Sports etter kampen var over. 
 
Den siste kampen i mars var hjemmemøtet mot Manchester United. Liverpool hadde for alvor funnet formen, og kjempet om en plass blant de fire beste. Da erkerival Man Utd gjestet Anfield ble det en av sesongens skuffelser. Liverpool lå under til pause, og Rodgers introduserte Gerrard som innbytter til andre omgang. Kapteinen brukte under et minutt på å pådra seg rødt kort. 
 
"Steven beklaget seg overfor spillerne og meg i garderoben. Det var nok frustrasjon; vi hadde ikke en eneste takling i første omgang", kommenterte Rodgers. 
 
April

Liverpool taper på Wembley

«Liverpool fikk det de fortjente: absolutt ingenting»
 
Liverpool Echo-journalist Ian Doyle var alt annet enn imponert over Liverpool, som tapte mot Aston Villa på Wembley i FA Cupens semifinale søndag 19. april. Rødtrøyene tok til og med ledelsen da Philipp Coutinho scoret tidlig i første omgang, men Fabian Delph og Christian Benteke ville det annerledes, og skjøt Aston Villa til finale mot Arsenal. 
 
Steven Gerrard drømte om å spille den finalen, som tilfeldigvis ble spilt på hans 35-årsdag.
 
«Det ble ingen eventyr-avslutning. Ingen god avslutning på en vanskelig sesong. Ingen unnskyldninger», skrev Ian Doyle i sin vurdering av kampen. 
 
 
Mai

Helsvart avslutning

«Jeg er knust over at jeg ikke får spille her mer» 
 
Etter sesongens siste hjemmekamp handlet mye om Steven Gerrard, og han uttalte sin følelse over å aldri igjen spille på Anfield med ordene «jeg er knust». Mai viste seg imidlertig å bli en helsvart måned for Liverpool. I den ovennevnte kampen ble Liverpool knust 3-1 av Crystal Palace. Søkelyset ble rettet mot Steven Gerrard, men laget fremstod elendig. 
 
I tillegg kom det frem at Sterling trolig ville forlate Liverpool ved sesongslutt. 
 
«Sterling ønsker å forlate Liverpool», skrev BBC 18. mai.
 
Nevnte Sterling ble for øvrig benket i sesongens aller siste kamp, trolig som en straff grunnet nyheten om hans fremtidsønske. Den siste kampen ble et mareritt. Stoke knuste Liverpool 6-1 i Steven Gerrards aller siste kamp for Liverpool. 
 
«Unnskyld – alle i Liverpool er flaue nå», sa Rodgers etter den pinlige kampen på Britannia. 
 
Juni, juli & august 

Transfervinduet

«Jeg er stolt og beæret»
 
Nathaniel Clyne smilte godt da han ble presentert som Liverpool-spiller. I juni sikret Liverpool seg høyrebacken fra Southampton. Han var én av flere spillere som kunne smile foran kamera med Liverpool-kontrakt og penn i hånden. Milner, Ings, Benteke, Firmino, Bogdan og Joe Gomez var blant spillerne som signerte for de røde i løpet av sommeren.
 
Benteke var heller ikke særlig kontroversiell i sine uttalelser til pressen.
 
«Jeg er veldig glad», sa han etter kontrakten var signert.
 
Daværende Chelsea-manager José Mourinho ble småskremt over Liverpools mange kjøp, og uttalte følgende (noe kritisk):
«Liverpool prøver å kjøpe seriegullet». Det opplevdes av mange hyklersk da det kom fra nettopp José Mourinho.
 
Norske Edvard Tagseth (14) ble i samme periode klar for Liverpools akademi, og dette hadde det unge talentet å si:
 
«Det føles godt å bli ferdig med det og bestemme seg for en klubb. Jeg følte det var den beste klubben for meg. Jeg likte meg best der», uttalte han.
 
Liverpool Echo-journalisten David Prentice kom med informasjon om hvilke av spillerne som var håndplukket av Rodgers:
 
«Nathaniel Clyne, James Milner og Christian Benteke ble signert etter Brendan Rodgers’ eget ønske. Det samme ble Dejan Lovren og Adam Lallana i fjor sommer», informerte journalisten.
 
 
August

Gleden varte ikke lenge

«Mistet godfølelsen» – «Forferdelig» 
 
Det skrev Liverpool Echo-journalisten, James Pearce, etter Liverpools forsmedelige hjemmetap 29. august – sesongens fjerde kamp.
 
I de tre foregående kampene hadde LFC tatt syv av ni mulige poeng, og imponert både fans og presse med solide resultater og god defensiv struktur. Mye av dette røk da West Ham kom til Anfield, og lett plukket med seg alle poengene. De vant 3-0.
 
Den neste kampen, borte mot Manchester United, økte bare følelsen av at den gode starten ikke ville være representativt for resten av sesongen.
 
Liverpool ble beseiret 3-1 på Old Trafford, og tidligere stopper Jaime Carragher var ikke imponert.
 
«Jeg forstår ikke besettelsen for 4-3-3. Han har mange spisser, men ingen vinger og likevel spiller han 4-3-3», sa Jamie Carragher i Sky Sports studio.
 
The Times-journalisten Tony Barrett omtalte forestillinge mot West Ham og Manchester United som forferdelige.
 
«Liverpool var fryktelig svake i begge oppgjørene. Dette var forferdelige forestillinger fra Rodgers» mannskap», skrev Barrett.
 
Christian Benteke var dog tilfreds med supermålet mot Man Utd, men ellers var han skuffet over forestillingen:
 
«Jeg var litt heldig og jeg er glad for scoringen, men vi greide ikke å ta tre poeng. For min egen selvtillit var det bra, men til syvende og sist vil du heller vinne kampen. Det var skuffende for oss. I 1. omgang spilte vi ikke bra, etter pause var det noe bedre, men totalt sett fortjente vi ikke å vinne», oppsummerte Benteke i etterkant av kampen.
 
Liverpools supportere var heller ikke nådige: 
 
«You’re getting sacked in the morning», sang både hjemme- og bortefansen på Old Trafford…
 
September

Rodgers får støtte

«Vi står bak manageren»
 
Trofaste Lucas Leiva gav sin støtte til Brendan Rodgers etter en etterlengtet opptur, da Liverpool beseiret Aston Villa på Anfield. 
 
Den brasilianske midtbanespilleren la ikke skjul på at spillerne støttet Rodgers og ønsket å vinne kampen for ham.
 
«Vi kjenner til det som er blitt sagt om Rodgers, og jeg synes vi viste at vi er en gruppe spillere som står bak ham, og forsøker å gjøre alt riktig», sa lysluggen.
 
Daniel Sturridge var tilbake fra start, og nettet to ganger i den kampen. 
 
«Jeg teller mine velsignelser», uttrykte Sturridge på sedvanlig vis etter den gode kampen. 
 
Oktober

"Den normale" entrer scenen

«Vi må snu tvilere til troende» «Jeg er The Normal One» 
 
8. oktober 2015 vil forhåpentligvis bli en merkedag i Liverpools historie. Jürgen Klopp ble ansatt, etter at Rodgers en god ukes tid i forveien fikk sparket av klubben. «Vi må snu tvilere til troende», var noe av det første Klopp sa som Liverpool-manager.
 
Den kanskje mest kjente kommentaren Klopp kom med på sin første pressekonferanse var en referanse til Mourinhos mye omtalte kommentar «I’m the special one». Klopp tok en mer ydmyk tone og omtalte seg selv følgende: «I’m the normal one.» 
 
«Det er kult at dere har forventninger, men jeg tenker ikke på å bli en legende. Jeg jobber i nuet», svarte Klopp på et spørsmål om forventningene og om han ser for seg å gå legendenes fotspor på Anfield.
 
Brendan Rodgers har ikke gitt intervjuer etter at han mistet jobben, men han kom med en uttalelse noen få dager etter han fikk den tunge beskjeden.
 
«Jeg er selvsagt utrolig skuffet over å forlate Liverpool. Det har vært en ære og et privilegium å være manager for en av verdens flotteste klubber de siste tre sesongene», skrev han i en uttalelse.
 
«Og selv om vi ikke skal jobbe sammen lengre, er jeg sikker på at vårt forhold og vennskap vil fortsette inn i fremtiden», sa Rodgers videre.
 
 
November

Liverpool knuste Man City

«En mesterklasse» 
 
21. november knuste Liverpool ligalederen Manchester City 4-1 på Ethiad. Det er ikke hverdagskost for de lyseblå å tape på hjemmebane, men for en så overlegen motstand er nesten en umulighet.
 
«Etter å ha triumfert på Stamford Bridge forrige måned, gjentok han triksene med nok en taktisk mesterklasse på Etihad. Liverpool blåste City av banen gjennom en ensidig første omgang», kommenterte Liverpool Echo-journalist James Pearce etter den fantastiske kampen. 
 
Journalistkollega i The Times James Ducker hadde dette å si om Klopps mesterverk:
 
«Dette handlet om at Liverpool spilte den intense, nådeløse, eventyrlige fotballen som Jürgen Klopp håper blir normen på Merseyside, og et Manchester City-lag hvis kapitulasjon var ganske sjokkerende å se», skrev Ducker.
 
Simon Mignolet var naturligvis også i ekstase etter City-triumfen:
 
«Det han sa til oss før kampen viste seg å stemme. Vi lot dem ikke få fred, og fikk muligheter på kontringer med de tre på topp – Adam, Phil og Roberto. De var strålende. Manageren har jobbet veldig hardt med dette, og da vi kom inn i garderoben til pause og ledet 3-1 på bortebane mot Manchester City understreket han at vi måtte være glade, og at vi måtte gå ut til andre omgang med en positiv følelse», uttalte sisteskansen.
 
Desember

Tilbake til virkeligheten

«Dette er den største skuffelsen så langt»
 
Klopp leverte tidlig noen magiske resultater – der borteseierne mot Chelsea og Man City sitter friskt i minnet. Kampene som har fulgt har vært tyngre for Klopp og Liverpool, og etter desember-tapet mot Watford var Liverpool-managere veldig skuffet. 
 
«Dette er den største skuffelsen så langt. Vi føler oss ikke bra. Vi hadde en plan, men vi gjorde noe helt annet», sa Klopp skuffet etter at Watford knuste Liverpool 3-0.
 
Dette kom etter en mer turbulent periode for Klopps Liverpool.
 
I runden før så det ut som Klopp feiret etter et uavgjortresultat mot WBA. Sannheten er riktignok at Klopp slettes ikke feiret, men heller takket supporterne for støtten.
 
«Publikum støttet oss hele kampen. Selv da det så ut som vi kom til å tape, støttet de oss slik at vi klarte å utligne. Vi prøver mer enn noensinne å skape en atmosfære her – fansen var brilliant», uttalte kaptein Jordan Henderson i kjølvannet av Klopps og spillernes gest etter kampen. 
 
Klopp bekreftet også at dette ikke var en feiring.
 
«Vi ville takke supporterne», sa han.
 
 

Noen utvalgte

 
Tre fra Klopp:
«I’m the normal one»
«Jeg er veldig følsom, så jeg beklager hvordan jeg reagerer på ting»
«Jeg håper vi vinner titler innen tre år, hvis ikke får jeg dra til Sveits eller noe»
 
Tre fra spillerne:
Henderson: «Jeg har lært mye av Gerrard, men jeg vil være kaptein på min egen måte» 
Lallana: «Man vil dø for Klopp og spillerne på banen»
Gerrard: «Jeg elsket hvert sekund av det (LFC-karrieren)»
 
Tre fra pressen/ekspertene:
Carragher: «Jeg tror ikke Klopp gjøre mange kjøp i januar – de kommer til sommeren»
Pearce: «Klopp har fått alle til å tro: mange endres fra tviler til troende»
Nicol: «Spillerne ble tatt på senga og flaue over Klopp etter WBA-kampen»